І знову «трійка»

03.07.2007
І знову «трійка»

Олена Бондаренко зійшла з дистанції в третьому колі. (РЕЙТЕР.)

      Межа, за якою тенісист переходить із розряду просто сильних до когорти елітних, здається, не є аж таким неприступним бар'єром. Але наші тенісистки, поступово наближаючись до першої двадцятки найкращих у світі, поки що не можуть занести собі в актив значну кількість визначних перемог.

      Минулої п'ятниці Олена Бондаренко була дуже близькою до того, аби вперше пробитися до 1/8 фіналу турніру «Великого шолома». Легко вибивши з боротьби угорку Агнеш Савай (6:2, 6:3), у третьому колі Уїмблдону киянка, яка нині представляє харківський клуб, зустрілася з 15-м номером посіву - швейцаркою Патті Шнідер. До цього жодна з суперниць не проходила до четвертого раунду відкритого чемпіонату Англії. Історичним шансом краще скористалася більш досвідчена Шнідер. Хоча після обміну сетами (4:6, 6:3) у вирішальній партії 22-річна Бондаренко вела перед - 4:1. Але велика кількість невимушених помилок українки дозволила суперниці зрівняти рахунок і зрештою виграти двобій - 8:6.

      Молодша сестра Олени, Катерина, вибула з боротьби в першому колі, програвши в напруженій боротьбі 13-му номеру посіву - росіянці Дінарі Сафіній - 5:7, 6:7.

    У парному розряді сестри Бондаренко легко виграли перший матч у французького дуету Раззано/Коен-Алоро - 6:1, 6:2.

      Крім того, Катя вирішила спробувати свої сили й у змішаному розряді. У парі з австралійцем Джорданом Керром вона подолала перше коло у вигляді американського дуету Томас/Ту - 7:6, 6:2.

      Харків'янка Тетяна Перебийніс у першому раунді не мала особливих проблем із швейцаркою Еммануелою Гальярді (двічі по 6:3), але потім не змогла вчинити гідний опір іспанці Руано-Паскуаль - 5:7, 2:6. Завершила виступи 24-річна українка і в парному розряді, де разом з росіянкою Вірою Душевіною програла чешкам Вайдішовій і Заглавовій - двічі по 2:6.

      Знову стала жертвою травми кримчанка Юлія Вакуленко. У парі з француженкою Резаї вона за рахунку 0:5 у першій партії не змогла продовжити матч проти Кириленко й Весніної (Росія).

      Не пройшла далі першого кола парного турніру і Юліана Федак, яка разом з естонкою Канепі програла французько-австралійському дуету Лої/Пратт - 2:6, 6:2, 5:7.

      Спробував свої сили у чоловічому парному розряді 25-річний Орест Терещук. Але пара львів'янина з німцем Бургсмюллером не витримала натиску добре нам знайомих по Кубку Девіса бельгійців Рохуса і Влігена - 6:7, 4:6, 2:6.

      З останніх результатів одиночних матчів відзначим виграш у третьому колі серба Янко Тіпсаревича у п'ятого номера посіву чилійця Фернандо Гонсалеса - 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 8:6. У жінок несподівано зачохлили ракетки швейцарка Мартіна Хінгіс (9), яка програла американці Гренвілл (4:6, 2:6), а також росіянка Анна Чакветадзе (8), котру переграла голландка Крайчек - 7:6, 6:7, 6:2.