Один пишемо, два маємо на думці

28.06.2007
Один пишемо, два маємо на думці

Сил створити сенсацію Юлії Вакуленко не вистачило. (Фото РЕЙТЕР.)

      Найстарший і найповажніший з чотирьох турнірів «Великого шолома» (заснований у 1877 році) потихеньку набирає ходу на трав’яних кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу й крокету. І з перших же днів нагадує про себе відома своїми дощами й туманами місцева погода, яка є такою ж доброю й старою традицією Уїмблдону, як полуниця з вершками для глядачів на трибунах і надії британців на успіх свого співвітчизника, які, втім, раз по раз розвіюються, наче той славнозвісний туман.

      Зміни у розкладі через дощ призвели до того, що дві з п’яти українських тенісисток в основній сітці турніру вперше вийшли на корти лише вчора по обіді. На момент підписання цього номера у друк результати зустрічей харків’янки Тетяни Перебийніс iз швейцаркою Еммануелою Гальярді й киянки Катерини Бондаренко з росіянкою Динарою Сафіною ще були невідомі.

    Першу ж серію українсько-російського протистояння розіграли кримчанка Юлія Вакуленко й москвичка Світлана Кузнєцова, сіяна на турнірі під високим п’ятим номером. 23-річна українка, яка останнім часом помітно прогресує, була дуже близькою до створення сенсації. Вигравши перший сет у росіянки 6:4, Вакуленко повела у другому 4:2, але не змогла дотягнути до перемоги й дозволила суперниці взяти чотири гейми поспіль. У третій, вирішальній, партії Кузнєцова згадала, хто вище знаходиться у світовому рейтингу й завершила зустріч на свою користь – 6:3.

    Також вибула з боротьби вже в першому ж раунді 18-річна одеситка Вікторія Кутузова, котра не змогла впоратися з на 10 років старшою білорускою Тетяною Пучек – 4:6, 2:6. Свій рівень підтвердила лише наша краща тенісистка Олена Бондаренко, сіяна на Уїмблдоні під 24-м номером. Киянка не мала проблем iз американкою Джилл Крейбас – 6:1, 6:2.

    У цілому ж мало відомі спортсмени поки що любителів сенсацій не розважають. Стартове коло впевнено подолали перший номер посіву бельгійка Жустін Енен, росіянки Марія Шарапова (2), Анна Чакветадзе (8) й Надія Петрова (11), сербка Єлена Янкович (3), минулорічна переможиця француженка Амелі Моресмо (4), швейцарка Мартіна Хінгіс (9), американки Серена (7) й Венус (23) Уїльямс.

    У чоловіків впевнено крокують дистанцією швейцарець Роже Федерер (1), іспанець Рафаель Надаль (2), американець Енді Роддік (3), серб Новак Джокович (4), чилієць Фернандо Гонсалес (5), росіяни Микола Давиденко (6) й Марат Сафін (26), чех Томаш Бердих (7), кіпріот Маркус Багдатіс (10). Найцікавіший матч наразі видали два ветерани – іспанець Карлос Мойя (25) й англієць Тім Хенман. У виснажливому п’ятисетовому протистоянні, розтягненому через настання темряви на два дні, під ревiння публіки гору взяв господар кортів – 6:3, 1:6, 5:7, 6:2, 13:11.