ХРОНІКА

27.06.2007

Шахи

      В лідери турніру у Форосі після перемог у понеділок вийшли кримчанин Сергій Карякін і львів'янин Василь Іванчук. За ними розташувався іспанець Олексій Широв, який в ендшпілі зумів підловити на помилці у виграшній ситуації індійця Крішнана Сашикірана.

      Результати 7-го туру: Іванчук — Ельянов (Україна) — 1:0, Карякін — ван Велі (Голландія) — 1:0, Сашикіран — Широв — 0:1, Онищук (США) — Домінгес (Куба), Яковенко (Росія) — Рублевський (Росія), Нісіпяну (Румунія) — Свідлер (Росія) — нічиї.

      Турнірне становище: Карякін — 5, Іванчук — 4,5; Широв — 4, Яковенко, Свідлер, Домінгес, Онищук, Рублевський — 3,5; Ельянов, ван Велі — 3; Сашикіран, Нісіпяну — 2,5.

Хокей

      У понеділок київський «Сокіл» офіційно прийняли до вищої ліги першості Росії. Наразі ж український клуб займається комплектацією складу, який зазнає суттєвих змін у порівнянні з попереднім сезоном. Так, відтепер кольори команди захищатимуть воротарі Карпенко, Федоров, Селіверстов, захисник Срюбко, нападаючі Семенченко, Доніка, Цируль, О. Тимченко, Єгоров.

* * *

      На драфті новачків НХЛ, що відбувся в Коламбусі, під першим і другим номерами вперше були вибрані двоє американців — Патрік Кейн одяг светр «Чикаго», а Джеймс ван Рімсдік — «Філадельфії». Вихованець київської «Крижинки» Сергій Гайдученко, який п'ять років тому переїхав до ярославського «Авангарду», потрапив у лави «Флориди» під загальним 202-м номером. Крім того, «Чикаго» під 56-м номером вибрало нігерійця Акіма Аліу, який 10 років прожив на батьківщині матері у Києві.

Футбол

      Виконком УЄФА визначив процедуру відбору європейських команд на чемпіонат світу 2010 року. Збірні 53 країн будуть розбиті на дев'ять груп — у восьми змагатимуться по шість команд, в одній — п'ять. Переможці груп напряму потраплять до фінальної частини, ще чотири путівки у «плей-оф» розіграють команди, що фінішують другими з найкращими показниками.

* * *

      Форвард збірної Франції Тьєрі Анрі за 24 мільйони євро перейшов з англійського «Арсеналу» до іспанської «Барселони». Провівши вісім років у Лондоні, 29-річний Анрі підписав з каталонцями контракт терміном на чотири роки.

Теніс

      У понеділок у передмісті Лондона Уїмблдоні розпочався третій з серії «Великого шолома» й найбільший на трав'яних кортах турнір з призовим фондом 11,283 млн. фунтів стерлінгів. Уже в перший же день дощова англійська погода внесла суттєві зміни в розклад змагань, а в тих матчах, які таки завершилися, жодної сенсації не сталося. П'ятеро українок вступили у боротьбу лише вчора ввечері.