Круз став священиком

21.06.2007
Круз став священиком

Том Круз прийняв сан священика.

      Саме цього найбільше й боялися шанувальники Тома Круза. Як уже повідомляла «УМ», один із найдорожчих і затребуваних акторів світу є фанатичним прихильником секти саєнтологів — суперечливого вчення, створеного письменником-фантастом Роном Хаббардом. Том переконаний, що саме ця віра стала запорукою його успіху й особистого щастя. «Вона допомогла стільком людям, — каже захоплено актор. — Я знаю це, бо сам використовую її». Але доки вчення не заважало Крузу зніматися в кіно, шанувальники актора поблажливо прощали йому цю релігійну слабкість. Аж досі улюбленець жінок Том Круз оголосив, що вирішив на час відійти від справ і сконцентруватися на релігії.

      Нещодавно Круз, приділяючи релігії більше часу, аніж Голлівуду, отримав сан священика і тепер може вінчати молодят. Першими нареченими, яких актор благословить на щасливе подружнє життя, стане друг Тома мільйонер Джеймс Паккер і манекенниця Еріка Бекстер. Паккер теж сповідує саєнтологію і, кажуть, є одним з найбільших жертводавців секти. Очікується, що весільна церемонія відбудеться в одному з найбільших готелів світу, який орендований мільйонером. Подейкують, що серед причин, що підштовхнули Паккера піти на таку розкішну церемонію, окрім, власне весілля, став саме прецедент, що вінчатиме їх такий відомий священик як Том Круз. До речі, сам Круз торік одружився зі своєю нареченою Кеті Холм саме за сеєнтологічним обрядом.

      Проте релiгiєзнавцi зазначають, що сеєнтологія має, швидше, ознаки не релігії, а бренду, який покликаний витягувати з людей їхні грошенята. Показово, що останнім часом секта «засмоктала» не тільки відомих політиків та бізнесменів по всьому світу, а й таких голлівудських знаменитостей, як Джон Траволта, Кірсті Еллі, Мімі Роджерс і Джульєт Льюїс — людей теж зовсiм не бідних.

Михайло ЦВЯХ.