ХРОНІКА

21.06.2007

Велоспорт

      Німецька команда «Те-мобайл» вирішила відмовитися від послуг українця Сергія Гончара, заявивши, що 36-річний гонщик порушив внутрішній кодекс «стайні». Кілька тижнів «Те-мобайл» розбиралася, чи вживав спортсмен iз Рівного заборонені препарати, але доказів цьому так і не знайшла, проте засвідчила, що аналізи Сергія відхиляються від норми. Якщо Гончар захоче виступати за іншу команду, перешкод йому німці не чинитимуть.

Шахи

      Після двох турів турніру «Аеросвіт-2007» у Криму одноосібним лідером з двома очками став представник Іспанії Олексій Широв. По 1,5 пункта в українців Сергія Карякіна й Василя Іванчука, а також у росіянина Дмитра Яковенка. Відзначимо, що юний Карякін чорними фігурами зумів здивувати дебютною новинкою харків'янина Павла Ельянова, що й дозволило йому обіграти співвітчизника.

      Результати 2-го туру: Домінгес (Куба) — Широв — 0:1, Ельянов — Карякін — 0:1, Іванчук — Нісіпяну (Румунія) — 1:0, Яковенко (Росія) — Сашикіран (Індія) — 1:0, ван Велі (Голландія) — Онищук (США) — 0:1, Рублевський (Росія) — Свідлер (Росія) — 0,5:0,5.

Баскетбол

      Керівництво Союзу європейських баскетбольних ліг (УЛЄБ) підтвердило збільшення з наступного сезону числа учасників Кубка УЛЄБ з 24 до 48. У цьому турнірі вперше виступатимуть і представники України. Щоправда, скільки їх буде і хто саме, визначиться пізніше.

* * *

      Центровий збірної України й БК «Київ» Олексій Печеров прибув у розташування клубу НБА «Вашингтон уїзардс» і провів перше тренування з новими партнерами. Нагадаємо, на минулорічному драфті Печеров був вибраний командою зі столиці США під 18-м номером і тепер має намір потрапити до складу «чарівників» на сезон 2007/08.

Теніс

      У другому раунді турніру в голландському Хертогенбоші українка Олена Бондаренко здолала італійку Роберту Вінчі — 7:6, 6:3.

* * *

      Не надто вдало почали кваліфікацію третього з серії турнірів «Великого шолома» — Уїмблдонського — українські дівчата. Юлія Бейгельзимер у першому ж матчі поступилася румунці Гойні (6:3, 5:7, 4:6), а Юліана Федак — китаянці Янь (6:3, 4:6, 2:6). Пробилися до другого кола донеччанка Ольга Савчук, яка здолала господарку змагань Боун (6:3, 2:6, 6:1), і харків'янка Тетяна Перебийніс, котра впоралася з чешкою Главачковою (4:6, 6:4, 6:1).

Хокей

      Головне управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації оголосило конкурс на визначення фірми для проведення оцінки вартості 51% статутного фонду клубу «Сокіл», що належать громаді. Ще 34 % мають у своїй власності профспілки, а 15 — дві фізичні особи. Як нині стало відомо, жодного об'єкта нерухомості в «Сокола» немає, а залишкова вартість основних коштів складає 2,36 тис. грн.