Романтична залізяка

20.06.2007

      На сучасних заводах штампують не лише роботів-санітарів, які виносять з поля бою поранених солдатів, роботів-лікарів, які оперують пацієнтів, чи дітей-андроїдів, які просяться на руки і граються в хованки. Побувавши в руках провідних учених, машина може стати навіть центральною фігурою на весіллі. Як повідомляє інтернет-ресурс «Делфі», минулими вихідними у місті Течжон (за 130 кілометрів від столиці Кореї—  Сеула) робот на ймення Тіро став тамадою на весіллі корейського інженера Соку Гйон - Дже.

      Для того щоб зберегти романтичну атмосферу одруження, розумна залізяка говорила приємним жіночим голосом — для розробників Тіро це не склало особливих проблем. Робот представив наречених гостям, запропонував парі вклонитися всім присутнім, виконав усі закладені в програму процедури і нарешті оголосив закоханих чоловіком та дружиною. Після закінчення урочистої частини декілька інших механічних людей розважали гостей та пропонували гомо сапієнс випити за здоров'я молодих.

      Компанія Ханул Роботікс, яка розробила електронного тамаду, заявила, що Тіро став першим роботом, якому довірили вести церемонію одруження. Після весілля робота вартістю 215 тисяч доларів модернізують для роботи в інших галузях. Чим саме доведеться зайнятися розумній машині, наразі невідомо. Можливо, наступного разу Тіро «засвітиться» у поховальній процесії. Або ж подасться у вуличні артисти. Голос- бо приємний...