Шапкозакидацький облом

19.06.2007
Шапкозакидацький облом

А іспанці билися з данцями в товариському матчі. (Фото РЕЙТЕР.)

      Вітчизняний ручний м'яч шокував спортивну громадськість України двічі. На жаль, після позитивної нессподіванки з боку жіночої збірної, яка у своєму «плей-офi» довела до сліз титулованих данок, прийшла черга разчарування — з боку чоловічої збірної. Проти повернення Леоніда Захарова на посаду головного тренера національної команди було чимало фахівців гандболу в Україні. Проте ніхто не думав, що він так швидко підтвердить закиди своїх опонентів. Збірну Словаччини наша команда мала можливість «поховати» ще в першому матчі в Запоріжжі, коли створила відчутний гандикап у першому таймі. Щось не надто зрозуміле сталося тоді після перерви, коли українці дозволили гостям довести рахунок до поразки лише в один м'яч.

      Повторний матч «плей-оф» до чемпіонату Європи, який відбудеться в січні наступного року в Норвегії, наша команда програла з занадто несподіваним рахунком. Уже після першого тайму «синьо-жовті» поступалися сімома м'ячами. Завершилося ж усе взагалі ганебною поразкою — 19:35. Після гри навіть наставник словацької команди Золтан Хейстер визнав: «Ніколи не міг подумати, що ми зможемо виграти в українців з такою різницею!»

      Леонід Захаров, який перед двоматчевим протистоянням зі словаками стверджував, що таких суперників можна прибирати зі свого шляху ледь не «однією лівою», після фіаско спромігся лише на те, що привітав суперників із відмінною грою: «Вони довели, що гідні мати місце серед провідних команд Європи. Щось розповідати про помилки підопічних я зараз не хотів би. Будемо дивитися відеозапис, аналізувати... Сказати про когось щось позитивне зараз я не можу». Після таких слів те, що відбулося 16 червня в містечку Левіці, дуже нагадує ситуацію з добре відомим формулюванням «сплав тренера», адже авторитетних ветеранів у нашій збірній сьогодні не бракує. І те, що ми пропускаємо континентальну першість, не їдемо на Олімпіаду, наводить на думку, що в чоловічому гандболі настав час зміни поколінь.

 

ТАБЛО

Євро-2008. «Плей-оф». Повторні матчі.

Словаччина — Україна — 35:19 (перший матч — 28:29)

Голландія — Польща — 20:31 (27:41)

Угорщина — Литва — 31:30 (28:23)

Македонія — Словенія — 32:33 (28:33)

Чехія — Латвія — 33:26 (31:30)

Швейцарія — Білорусь — 30:28 (24:33)

Румунія — Швеція — 34:33 (25:36)

Чорногорія — Португалія — 33:27 (30:28)

Ісландія — Сербія — 42:40 (29:30).