ХРОНІКА

15.06.2007

Плавання

      У Барселоні стартував етап престижного комерційного турніру «Маре нострум», в якому беруть участь чимало українців. У перший день 22-річний київський брасист Валерій Димо виграв фінальний заплив на 50 м і став третім на 200-метрівці. А от чемпіон світу Олег Лісогор позавчора показав лише шостий час на 50-метрівці. Ще одним призером став броварчанин Сергій Бреус, котрий фiнiшував третім на дистанції 50 м батерфляєм.

      У жінок найвищим досягненням наших стали четверті місця запоріжанки Ірини Амшеннікової (50 м і 200 м на спині) та Ганни Хлістунової з Рівного (50 м брасом).

Легка атлетика

      Троє українців опинилися серед призерів традиційного «Меморіалу Йозефа Одложила» у Празі. 20-річний одесит Кирило Масунов виграв забіг на 800 м (1 хв. 50,09 сек.), вінничанин Андрій Соколовський став другим у стрибках у висоту (2,24 м), а донеччанин Денис Юрченко посів третє місце серед стрибунів із жердиною (5,60 м).

Велоспорт

      Готуючись до найпопулярнішої багатоденної гонки «Тур де Франс», професіонали подолали половину дистанції на «Крітеріум ду Дофін Лібере» — менш престижних перегонах дорогами Франції. На фініші другого етапу господар траси Моро з команди «AG2r Превоянс» вирвав перемогу в іспанця Редондо («Астана»). Українці Андрій Гривко з «Мілрам» і Володимир Густов (CSC) фінішували у великій групі на 47-й і 66-й позиціях відповідно через 33 секунди після дуету втікачів, а Дмитро Грабовський («Квікстеп») і Володимир Дюдя («Мілрам») «спізнилися» аж на 14 хв. 42 сек. і були лише 121—122-м.

      Краще провели наші хлопці третій етап із роздільним стартом на 40,7 км. Цей відрізок виграв казахстанець Олександр Винокуров з «Астани» (52 хв. 8,95 сек.). Дюдя показав 15-й час (+2.21,22), Гривко — 24-й (+2.49,50), Густов — 26-й (2.58,35), Грабовський — 45-й (+3.41,67).

* * *

      Керівництво німецької команди «Те-мобайл» прийняло рішення не заявляти українця Сергія Гончара на липневу багатоденку «Тур де Франс», висловивши незадоволення результатами його аналізів. Ветеран із Рівного про це рішення дізнався лише зі сторінок преси.

Хокей

      Вихованець київського хокею, лівий нападаючий «Торонто» Олексій Понікаровський, який нещодавно прийняв громадянство Канади, заявив, що не виключає своєї появи в формі збірної України, оскільки він і досі має дійсний український паспорт. Так, наприклад, кілька років тому, маючи американське й українське громадянство, за нашу команду виступав Дмитро Христич.

* * *

      Нападаючий збірної України Віталій Семенченко продовжив контракт із мінською «Юністю», у лавах якої ставав чемпіоном Білорусі 2006 р. і провів завершальну частину сезону 2006/07.

«Формула-1»

      22-річний польський гонщик команди «БМВ-Заубер» Роберт Кубіца, який минулої неділі потрапив у серйозну аварію на Гран-прі Канади, виписався з госпіталю лише з легким струсом мозку й кількома синцями. Підозра на перелом ноги не підтвердилася. Уже цих вихідних відчайдушний пілот збирається взяти участь у Гран-прі США в Індіанаполісі, хоча лікарі радять пройти йому курс реабілітації.