Шреків буде п'ять

12.06.2007
Шреків буде п'ять

      Поки «Шрек-3» тріумфально крокує планетою, б'ючи рекорди анімаційних стрічок за касовими зборами, його творці вже починають роботу над продовженням успішної мультиплікаційної історії. Третій мультик про доброго зеленого велетня лише в американському прокаті зібрав уже 258 мільйонів доларів, і це ще, звісно, не вечір.

      А тим часом Джеффрі Катценберг, керівник анімаційного підрозділу кінокомпанії «Дрімворкс», яка створила Шрека, оголосив дату виходу на екрани наступних серій мультфільму. Так-так, саме серій, бо наразі йдеться щонайменше про два продовження. За словами Катценберга, прем'єру «Шрека-4» заплановано на 2010-й, а «Шрека-5» — на 2013 рік. І можна не сумніватися, що мультиплікатори вкладуться в названі строки, адже до роботи над цими фільмами залучена більшість із 1400 працівників компанії.

      Однак це не означає, що за цей час «Дрімворкс» не випустить інших анімаційних стрічок. Скажімо, вже наступного року на любителів повнометражних мультфільмів чекає продовження хітового «Мадагаскару».