Вплив феєрверків на потенцію страусів

07.06.2007

      Півтора року тривав судовий процес у німецькому місті Баутцен за позовом власника ферми з розведення страусів Ріко Габеля до трьох молодиків віком 17—18 років. Габель вимагав від хлопців відшкодування у розмірі п’яти тисяч євро за те, що вони зробили імпотентом... його головного страуса-репродуктора на ім'я Густав. Річ у тім, що в різдвяно-новорічний період тінейджери так активно займалися піротехнікою та феєрверками, що бідолашний страус перелякався насмерть і під впливом пережитого стресу впродовж півроку не виявляв жодного інтересу до двох своїх партнерок-страусих.

      Фермер підрахував, що впродовж цього періоду «непрацездатності» страус Густав міг би стати татом щонайменше 14 страусенят, кожне з яких варте 350 євро.

      Суд змушений був залучити до справи фахівця-ветеринара, який зробив висновок, що зв'язок між страусячою імпотенцією і надмірним галасом є дуже сумнівним. На думку експерта, якщо навіть галас і став причиною стресу, то немає доказів його впливу на виробництво сперми у страусів. Водночас суд постановив, що хлопці повинні виплатити фермерові 140 євро за виклик ветеринара.