ХРОНІКА

02.06.2007

Теніс

      На відкритому чемпіонаті Франції представниці України залишилися тільки в жіночому парному розряді — дует сестер Бондаренко. «Одиночниці» надалі змагатимуться без нас, як і «одиночники». Позавчора ввечері і вчора до п'ятої години з боротьби вибули також такі сіяні: у жінок у другому колі — Мюллер (Німеччина, 32; програла у двох сетах словачці Цибулковій), Дулко (Аргентина, 29; у трьох сетах — росіянці Кудрявцевій), у третьому колі — Венус Уїльямс (США, 26; у трьох сетах — четвертій сіяній Янкович із Сербії); у чоловіків у другому колі — Турсунов (Росія, 21; поступився у трьох сетах іспанцеві Вердаско), Кольшрайбер (Німеччина, 28; у трьох сетах — іспанцеві Ернандесу).

      «Ролан Гаррос» (Париж, турнір серії «Великого шолома», призовий фонд — 15 264 500 євро). Жінки, парний розряд. Перше коло: О.Бондаренко/К.Бондаренко (Україна) — Сафарова/Цетковська (Чехія) — 2:6, 6:2, 8:6; Сфор/Йоханссон (Туніс/Франція) — Вакуленко/Резаї (Україна/Франція) — 2:6, 6:1, 6:4;  Г.Навратілова/Мюллер (Чехія/Німеччина) — Коритцева/Харклроад (Україна/США) —6:3; 5:7; 7:5.

Футбол

      Президента ФІФА Йозефа Блаттера переобрали на посаді ще на чотири роки. 71-річний керівник світового футболу не мав конкурентів на виборах, що відбулися в рамках конгресу ФІФА в Цюриху. «За» — представники 207 футбольних асоціацій.

* * *

      Бюро ПФЛ постановило, що київське «Динамо» має заплатити штраф у розмірі 9 тис. у.о. за використання його вболівальниками піротехнічних засобів під час фіналу Кубка України (7 тис.) та на матчі проти «Шахтаря» в Донецьку (2 тис.). Крім того, «Динамо» має відшкодувати збитки НСК «Олімпійський» (в основному — вирвані крісла) згідно з кошторисом. «Ворскла» за фаєри в руках своїх фанів на матчі з «Металістом» збідніє на 500 у.о.

* * *

      Карло Анчелотті продовжив контракт із «Міланом» до 30 червня 2010 року (термін нинішньої угоди спливав за рік).

* * *

      Жінки. Кваліфікаційний раунд ЧЄ-2009. Група 5. Україна — Шотландія — 2:1 (Зінченко, Чорна — Фліттінг; матч відбувся в Маріуполі).

      Становище команд: Україна — 6 (2 матчі), Словаччина — 3 (2), Португалія, Шотландія — 1 (2), Данія — 0 (0).

Хокей

      За деякими даними, новим власником київського «Сокола» може стати корпорація «Індустріальний союз Донбасу», яку очолюють Сергій Тарута і Віталій Гайдук. Нагадаємо, цього тижня в рамках візиту до Києва президента Федерації хокею Росії Владислава Третяка було підписано угоду про співробітництво між федераціями двох країн, у рамках якої «Сокіл» отримав право виступати в вищій лізі російського чемпіонату в сезоні — 2007/08. Для цього потрібно різко збільшити клубний бюджет на наступний сезон — як мінімум до 5 млн. доларів.

Велоспорт

      Супербагатоденка «Джиро Д'Iталія». 18-й етап (203 км): 1. Петаккі (Італія, «Мілрам») — 4:32.51. 2. Річесе (Аргентина, «Кераміка Панарія»). 3. Брешель (Данія, CSC) — час переможця. Українці також фінішували в загальній групі.

      Загальний залік: 1. Ді Лука (Італія, «Ліквігас») — 82:08.26. 2. Шлек (Люксембург, CSC) — +2.24. 3. Сімоні (Італія, «Соньєр Дюваль») — +2.28... 56. Білека («Дискавері ченнел») — +1:30.08... 66. Кривцов («AG2r Превоянс») — +1:46.25... 79. Густов (CSC) — +1:58.14...

      Лідера «Джиро...» Даніело Ді Луку спіймали на вживанні допінгу. Окрім того, сліди забороненого препарату знайшли в крові ще трьох велосипедистів — Едді Мацоллені, Рікардо Ріккі і Джілберто Сімоні. Поки позитивну пробу не підтверджено повторно, вони залишаються в гонці.

Шахи

      В Елісті позавчора відбулися партії четвертого туру «плей-оф» серед претендентів на першість світу ФІДЕ. Українець Руслан Пономарьов чорними фігурами зіграв унічию з росіянином Сергієм Рублевським. Рахунок матчу — 2:5:1,5 на користь гросмейстера з Росії.