Гостинність із прицілом на Олімпіаду

02.06.2007

      Спорткомплекс НТУ «Київський політехнічний інститут» уже давно не бачив такого аншлагу, який був не лише на трибунах, а й на татамі. Повний зал зібрав не футзальний «Інтеркас», не популярна у ВНЗ аеробіка, не спортивні танці, які теж тут гостювали, а карате. Секрет же «масовки» полягає в тому, що відкритий чемпіонат Києва став міжнародним. А по-друге, всестильовий характер цього бойового мистецтва забезпечив карате реальні олімпійські перспективи. Принаймні очікується, що в Пекіні-2008 бійці цього напряму проведуть свій показовий турнір, а в 2016 році карате увійде до родини олімпійських видів спорту.

      Як розповів «УМ» віце-президент Всестильової федерації бойових мистецтв та спорту Сергій Левчук, на шести татамі спорткомплексу КПІ відбулися змагання п’ятого відкритого чемпіонату столиці з карате-до за версією WKF (олімпійський напрям), в якому взяли участь 460 спортсменів із шести країн світу — України, Італії, Ірану, Росії, Узбекистану, Білорусі. «У тому, що до нас охоче приїхали навіть іранці та італійці, «винні» не лише грошові винагороди кращим бійцям і не лише наш олімпійський напрям, а й, без зайвої скромності, рівень вітчизняних каратистів усіх стилей, — каже пан Левчук. — Гості відчули силу наших бійців, ми побачили щось цікаве у них. Глядачам, думаю, особливо сподобався показовий виступ групи екзотичних іранців».

      Щодо спортивних підсумків, то в командному заліку перше місце посіла команда Чернівців, яка виборола 4 золоті, 1 срібну та 5 бронзових нагород. Найкращий спортсмен — Володимир Зіновський із одеського клубу «Ніка» (1 «золото», 2 «срібла»). Серед жінок неперевершеною була учениця столичного клубу карате «Сьогун» Жанна Мельник, яка здобула «золото» у двох видах програми. А загалом конкуренція була настільки високою, що нагороди дісталися представникам майже всіх команд-учасниць.

      Ці змагання були одним із трьох турнірів, які клуб «Сьогун» проводить щорічно. Без сумніву, такі змагання допомагають нашим спортсменам підійти підготовленими до того моменту, коли карате-до (WKF) дебютує на Олімпіаді.