«Шрек третій», найприбутковіший

22.05.2007

      Третя частина пригод Шрека перевершила всі очікування щодо розміру касових зборів за перший уїк-енд прокату і встановила абсолютний рекорд для анімаційних фільмів.  Мультик від компанії «Дрім воркс» зібрав за вихідні 122 млн. доларів лише в Північній Америці.

      Якщо брати кінематограф загалом, а не лише мультики, то це третій результат в історії. Перше місце посідає блокбастер «Людина-павук-3», що вийшов на екрани недавно, — 148 млн. доларів; друге місце — торішні «Пірати Карибського моря: скриня мерця» — 135.6 млн.

      Цікаво, що попередній рекорд зборів за перші вихідні серед мультфільмів — 108 млн.  — належав «Шреку-2», випущеному в 2004 році.

      Як видно, американці йдуть на «Шрека третього» значно охочіше, ніж українці. Адже в нас, попри блискучий переклад Олекси Негребецького та голос Богдана Бенюка «в головній ролі», у перший уїк-енд прокату київські кінотеатри зустрічали Шрека-короля зовсім не аншлагами.

      А вже цього тижня царювання зеленого людожера, швидше за все, закінчиться і в американському прокаті. Адже на 25 травня запланована світова прем'єра фільму «Пірати Карибського моря: на краю світу».