Тричі чемпіон

22.05.2007
Тричі чемпіон

Сергій Дзинзирук залишився непереможеним.

      На ринг у німецькому місті Гамбург відстоювати свої високі звання минулої суботи вийшли одразу двоє наших співвітчизників. Сергій Дзинзирук у головному поєдинку вечора вже втретє захищав титул чемпіона світу за версією WBO у першій середній вазі (до 69,9 кг). Попри бажання 31-річного броварчанина проводити об'єднувальні бої з кращими боксерами за іншими версіями, його промоутер Клаус-Пітер Коль поки що або не може, або не бажає йти на подібні кроки. Тож цього разу наш шульга на прізвисько Бритва доводив свою перевагу над досі непереможним бразильцем Карлосом Насіменто, в активі якого було 16 вдалих дуелей. Проте латиноамериканець посідав лише сьоме місце в рейтингу WBO.

      Різниця у техніці впадала в око вже з перших хвилин двобою. Незграбний Насіменто намагався заховати свої недоліки під зовнішньою активністю, але раз по раз потрапляв під удари Дзинзирука. Українець подій не форсував, не розкривався, а професійно і якісно робив з Карлоса «відбивну».

      При цьому Сергій двічі опинявся на підлозі, але не стільки через вдалі дії бразильця руками, як через його банальні... підніжки. Чемпіон мав непоганий шанс завершити двобій достроково у третьому раунді, але відпустив суперника від канатів. Треба віддати належне стійкості Насіменто, бо навіть із гематомою під лівим оком він кидався в атаку, а потім стримував удари броварчанина.

      Нарешті аж в 11-й (!) трихвилинці ці страждання закінчилися, коли «Дзінзі» відправив гостя з Південної Америки за канати, і того ледь вигребли назад на ринг. Рефері вирішив, що з Карлоса вистачить.

      Таким чином, після трьох успішних захистів чемпіонський пояс WBO назавжди перейшов у власність Дзинзирука. Ця перемога, яку Сергій відсвяткував просто на місці двобою з маленькою донею на руках, стала для нього 34-ю у кар'єрі.

      Цього ж вечора у Гамбурзі захистив свій титул чемпіона Європи Володимир Вірчіс. 33-річний киянин за очками переміг італійця Паоло Відоца (119:109, 117:112, 116:112), у якого, власне, й відібрав континентальний пояс минулого літа.