Кривава робота бойфренда топ-моделі

17.05.2007

      Талановита людина — талановита в усьому. Це стосується й епатажного наркомана та алкоголіка, хулігана, але насамперед — вельми непоганого музиканта і вокаліста групи «Бебішеймблз» Піта Догерті. Який, нагадаємо, за сумісництвом є ще й бойфрендом топ-моделі Кейт Мосс. Це, до речі, теж неабиякий талант — закохувати в себе жінок. Складно й порахувати, скільки разів Кейт кидала Піта і зарікалася мати з ним справу, але все одно щоразу поверталася до непутящого коханого...

      Утім цього разу йдеться про зовсім інший, досі менш відомий талант Догерті. Адже він до всього ще й вельми непересічний художник. Свої картини рокер малює... кров'ю. У вівторок у Лондоні відкрилася виставка робіт «кривавого» живописця. Загалом виставлено 14 полотен циклу, який так і називається — «Криваві роботи». Для їх створення митець скористався олівцем, чорнилом і рідиною із власних вен.

      Як повідомляє сайт Lenta.ru, в циклі, зокрема, є кілька автопортретів, а також картина, на якій зображений в'язень у камері. Підписані ці витвори мистецтва теж кров'ю.

      Усі, кому художня іпостась багатовимірного таланту Піта припаде до душі, можуть придбати котрусь із картин собі на пам'ять. Ціна, як для авторських робіт такої знаменитості, дуже навіть скромна: 2 500 фунтів (трохи менше 5 тисяч доларів).