17.05.2007
ХРОНІКА
Теніс

      Успішно подолали бар'єр першого кола на турнірі серії WTA в Римі всі три українки. Слідом за Оленою Бондаренко свої матчі виграли її сестра Катерина та Юліана Федак. Молодша Бондаренко мала зустрічатися з сербкою Аною Іванович, але та знялася з турніру через травму, тож киянка переграла італійку Сару Еррані — 4:6, 6:3, 6:4. Федак здолала також господарку кортів Роміну Опранді — 6:3, 3:6, 6:3.

      А от на скромнішому змаганні в Марокко (призовий фонд — 145 тисяч доларів) обидві наші землячки програли перші ж зустрічі: Юлія Бейгельзімер — американці Джилл Крейбас (4:6, 1:6), а Ольга Савчук — Тімеа Бачинськи зі Швейцарії (0:6, 3:6).

Тріатлон

      Українець Володимир Полікарпенко посів друге місце на етапі Кубка світу у Південній Африці. Дистанцію 1,5 км плаванням, 40 км на велосипеді й 10 км бігом киянин подолав із часом 1 год. 52 хв. 56 сек., лише трьома секундами поступившись господареві турніру Хендріку де Фільєрсу.

Хокей

      По завершенні чемпіонату світу Міжнародна федерація оприлюднила новий рейтинг- лист національних збірних. Українська команда, яка в Москві фінішувала на останній позиції, у порівнянні з попереднім рейтингом опустилися на одну сходинку й нині ділить 15-16-те місця з Казахстаном (по 2740 очок). П'ятірку кращих становлять Швеція (3740), Канада (3670), Фінляндія (3640), Чехія (3595) та Росія (3535).

* * *

      НХЛ. Фінал Західної конференції: «Анахайм» — «Детройт» — 0:5 (серія — 1:2).

Баскетбол

      НБА. 1/4 фіналу. Східна конференція: «Детройт» — «Чикаго» — 92:108 (серія до чотирьох перемог — 3:2). Західна конференція: «Юта» — «Голден стейт» — 100:87 (4:1).

      «Юта джаз» стала першим фіналістом на Заході.

Масовий спорт

      До Всесвітнього дня легкої атлетики в Ужгороді відбулися міжнародні змагання на Кубок «Дружба», в яких взяли участь збірні команди областей України, АР Крим, міст Києва та Севастополя, спортивних товариств і відомств. У підсумку першість виграла Львівська область, друге місце посіла Волинська, третє — Закарпатська.

Ексцес із Моуріньйо

      Головний тренер футбольної команди «Челсі» Жозе Моуріньйо був заарештований за спротив англійським поліцейським при виконанні ними службових обов'язків. Річ у тім, що представники поліції й служби охорони здоров'я намагалися вилучити у спортивного фахівця його собаку, який разом із господарем залишав Британію і по поверненні мусив отримати щеплення. Моуріньйо ж не дозволяв правоохоронцям це зробити, за що й потрапив у поліцейську дільницю. Після проведення виховної роботи був випущений на волю. А поки тренер і поліціянти з'ясовували стосунки, собака утік, і знайти його наразі не можуть.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2_desc.inc on line 181