Пити треба... більше

15.05.2007

      Можна собі тільки уявити, як заздрили наші чиновники своїм колегам із південнокорейської області Кесан, коли тамтешня влада запровадила нагороду «За культуру пиття». Йдеться саме про те, що ви подумали, — уміння пити алкогольні напої.

      Оце лафа — мало того, що можеш по роботi перехилити чарку, так ще й отримуєш за це призи! До речі, непогані: на початку травня трьом муніципальним службовцям вручили путівку на курортний острів Чеджу.

      Щоправда, більше корейцям можна не заздрити. Адже це перше нагородження виявилося й останнім: премію «За культуру пиття» скасували. Як повідомляє агенція «Рейтер», на такий крок місцевій владі довелося піти після численних скарг на те, що ця нагорода сприяє пияцтву чиновників (нібито варто було чекати чогось іншого). До того ж місцеві ЗМІ моментально розвідали, що один із премійованих службовців у 2005 році був позбавлений водійських прав за керування автомобілем у нетверезому стані. Утім представники муніципальної влади виправдовуються тим, що їх просто неправильно зрозуміли. Мовляв, нагороду вони запровадили для того, аби заохотити чиновників, які ходять у місцеві ресторани і бари. Скажете, до чого ж тут заохочувати? Як думали дотепні корейці — до спілкування з народом. Адже за чарочкою чогось міцного значно легше вислухати скарги й побажання простого люду...