Сербська кара України

15.05.2007
Сербська кара України

Юлія Вакуленко задоволена собою, хоча прагнути їй ще є до чого. (Фото РЕЙТЕР.)

      Минулого тижня наші тенісистки продовжили успішно набирати рейтингові очки WTA на грунтових кортах Європи. На змаганні першої категорії у Берліні з призовим фондом 1,34 млн. доларів свій кращий результат у кар'єрі повторила Юлія Вакуленко. Через примхи погоди уродженці Ялти, яка нині мешкає в Барселоні, у п'ятницю довелося грати аж два матчі. І в обох поєдинках проти більш досвідчених суперниць 23-річна українка перемагала!

      Спочатку, як уже повідомляла «УМ», Юля вщент розбила нині третю, а ще недавно першу ракетку світу француженку Амелі Моресмо. А під вечір — впоралася і з дев'ятою тенісисткою планети — росіянкою Дінарою Сафіною — 6:3, 5:7, 6:3.

      Уже в суботу Вакуленко вийшла на півфінал проти 19-річної сербки Ани Іванович, але за рахунку 3:4 відчула сильний біль у руці й не змогла продовжити двобій. Цікаво, що так само через травму трохи раніше не завершила дуель з Іванович і киянка Олена Бондаренко. А та сербка розігналася настільки, що, перегравши у фіналі третій номер посіву — росіянку Світлану Кузнєцову (3:6, 6:4, 7:6), підскочила на восьме місце у світовому рейтингу.

      Стрімкий рух угору по рейтингових сходинках Жіночої тенісної асоціації продовжила і Юлія Вакуленко. Завдяки успіхам упродовж останніх двох тижнів (а у Варшаві вона побила ще одну екс-першу у світі — бельгійку Клійстерс) Юля вчора сягнула свого рейтингового піку: піднялася майже на 20 рядків, із 53-го на 34-й! До речі, до півфіналу турніру WTA Вакуленко вийшла вдруге — подібного успіху вона досягала три роки тому в столиці Австралії Канберрі.

      Олена Бондаренко тепер 28-ма ракетка світу (тиждень тому була 29-ю). Якщо українки з таким же завзяттям продовжать свій похід Європою, то цілком можливо, що очікувати на завоювання однією з них престижного трофею доведеться недовго. Адже кількість перемог із часом має перейти в якість.

      А привид Іванович продовжує супроводжувати українських дівчат. На черговому змаганні першої категорії з призовим фондом 1,34 млн. доларів на грунті в Римі сестра Олени, Катерина Бондаренко, подолала кваліфікацію, обігравши співвітчизницю Юліану Федак із Нової Каховки — 6:3, 3:6, 6:1. І сьогодні у матчі першого кола основної сітки на неї чекає саме Ана Іванович.