Ну, Вєрко, з Богом!

05.05.2007

      З нагоди свого від'їзду за маршрутом Київ—Гельсінкі Вєрка Сердючка позавчора дала невеличку прес-конференцію. На зустріч із журналістами вона, як і належить мегастар,  під'їхала на чорній «Чайці». З автiвки звідти разом з Вєркою випурхнула і її мама. Дами були одягнуті скромно, але зі смаком: жовто-сині спортивні костюми (як пояснила Вєрка, такою є форма української збірної, а вони з мамою — «збірна естради»), на футболках — пікантна цифра 69. За словами нашого делегата на «Євробачення», 69 символізує любов Європи та України.

      Спроба журналістів поставити конкретні запитання й отримати на них конкретні відповіді, чесно кажучи, провалилася. Бо Вєрка, у своїй традиційній манері, весь час віджартовувалася та говорила те, що хотіла сказати.

      Поскаржилася, що у благородній справі повторити подвиг Руслани доводиться розраховувати лише на власні сили — держава підтримати матеріально свою зірку не поспішає. Але Сердючка не засмучується — благо, знайшлися добрі люди (компанія, що виробляє горілку), які простягнули їй руку допомоги і допомогли упакуватися по повній програмі. Так що до Гельсінкі вона поїде не як бідна родичка, а аж з двома головними уборами у вигляді зірки, кожен з яких важить 8 кілограмів. Запаслася Вєрка й сувенірною продукцією — буклетами, листівками, плакатами, синглами. А взагалі спонсори спонсорами, а вони з мамою й самі планують у вільний від репетицій та виступів час трохи підзаробити. Вєрка розповіла, як вони сядуть у парку на лавочці, а поряд встановлять табличку:  «фото — 10 євро, з посмішкою — 15, обійнявшись — 25 євро. Інтим не пропонувати». Судячи з екстравагантного вигляду нашої Сердючки, від охочих сфотографуватися не буде відбою. Хоча не виключено, що більшу частину виручки доведеться витратити вже у Фінляндії, де все дуже дорого коштує. Як розповіла Вєрка, ця дороговизна, а також сухий закон, який сповідують фіни, у деяких її колег відбив бажання приєднатися до групи підтримки. Але артистка там точно  не почуватиметься кинутою напризволяще — окрім мами, у Фінляднії її супроводжуватимуть Ель Кравчук («піаритися їде» — пояснила Сердючка), Ірина Білик та ще кілька колег по цеху. Олега Срипки не буде — як вважає Вєрка, вона йому «знову перебила  малину».

      На запитання про секрети-сюрпризи, які вона готує до виступу, Вєрка лише рукою махнула і запевнила, що вилазити з рояля, як це робив минулого року Діма Білан, не збирається. (А якщо об'єктивно, то такій артистці, як Сердючка, особливо й вигадувати нічого не треба — потрібного ефекту вона досягає одним лише виходом на сцену). Щодо своєї перемоги наша зірка висловлюється обережно, але не безнадійно — мовляв, якщо минулого року виграли потвори, то цьогоріч має виграти краса.

      До речі, Вєрчин кліп на пісню Dancing lasha tumbai, з якою Сердючка виступатиме на «Євробаченні», також замішаний на красі. Принаймні саме так пояснює команда артистки десятки оголених хлопців та дівчат, які знялися у цьому відео. Так що все у нашої Сердючки гармонійно і концептуально. 

      З пресою та прихильниками зірка прощалася словами з п'єси Лопе де Вега «Собака на сіні»: «Я уезжаю в дальний путь, но сердце с вами остается». Гордо блиснувши зіркою на голові, вона пішла пакувати валізи, аби 12 травня стати перед ясні очі мільйонів телеглядачів у всій своїй красі.