Без Шеви

04.05.2007
Без Шеви

Каха Каладзе (праворуч) забезпечив «пролiт» Уейна Рунi. (Фото РЕЙТЕР.)

      Англійська «більшість» у півфіналі не змогла забезпечити суто англійський фінал, чим порушила давню традицію. До цього три чверті представників однієї країни завжди організовували «мононаціональний» вирішальний матч Суперліги. Порушником канонів став, звісно, «Мілан», який, за великим рахунком, не мав поступатися ще в Манчестері. Підопічні Алекса Фергюссона тоді розгулялися в атаці лише після травм Гаттузо та Мальдіні. Позавчора ж Дженнаро вийшов на поле стадіону «Сан-Сіро» і просто несамовито «гриз землю», мокру вiд потужної зливи, а капітана команди упевнено замінив екс-киянин Каха Каладзе.

      Підсумок матчу вікової команди зі значно молодшою, якій усе ж важко розірватися «на три фронти», — 3:0 на користь досвіду. Зеєдорф і Кака знову зробили посміховиськом неповноцінний через травми захист манкуніанців. Два більярдних за точністю удари майстерних хавбеків «россо-нері» стали проблемою для голкіпера «МЮ» ван дер Сара та забезпечили надійний плацдарм для здобуття путівки до Афін. Гол Джилардіно наприкінці зустрічі лише підкреслив беззаперечну перевагу команди Карло Анчелотті у повторному півфіналі.

      23 травня у столиці Греції «Мілан» матиме шанс взяти реванш в «Ліверпуля» за поразку в фіналі Ліги чемпіонів 2005-го. Лише в Андрія Шевченка такої нагоди не буде. Шева не вийшов на повторний поєдинок у складі «Челсі», бо зазнав прикрої травми. І не потрібно бути «щирим патріотом», щоб визнати: саме українця забракло Жозе Моуріньйо, щоб не дозволити супернику відіграти гостьові 0:1. Якщо Дрогба ще якось намагався створити контргру, то його спввітчизник Калу зовсім розчинився на полі. У підсумку підопічні Рафи Бенітеса мали беззаперечну перевагу в загалом нудному, «антифутбольному» (інакше ці суперники між собою не грають) поєдинку. Вісім ударів у площину воріт за 120 хвилин, а єдиний гол з гри забив 22-річний захисник Аггер.

      «Ліверпуль» цілком заслужив перемогу ще у додатковий час, коли суддя помилково не зарахував гол голландця Куйта. А ще цей невдаха під час гри пробив у поперечину та змарнував стовідсотковий гольовий момент. Компенсацію Куйт одержав, реалізувавши вирішальний післяматчевий пенальті. Щоправда, героєм матчу став голкіпер Рейна, який витяг до цього два удари з трьох (від Роббена і Жеремі).

      Цікаво, що саме в цей час грабували будинок Рейни в передмісті «Ліверпуля» — забрали ювелірні прикраси, відеосистему, документи, а заодно й сірий «Порше Кайєн» з іспанськими номерами... 

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів.

Півфінали (повторні матчі)

«Ліверпуль» (Англія) — «Челсі» (Англія) — 1:0 (перший матч — 0:1, по пенальті — 4:1)

      Гол: Аггер, 22

«Мілан» (Італія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 3:0 (2:3)

      Голи: Кака, 11; Зеєдорф, 30; Джилардіно, 78