З надією на нереальність

27.04.2007
З надією на нереальність

Капітан збірної Сергій Климентьєв поведе партнерів за собою. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

      Дебютний поєдинок нашої національної команди на 71-й світовій першості в Росії не обіцяє українцям нічого приємного. У сьогоднішній зустрічі з однією з кращих збірних світу — Фінляндією — букмекери беззаперечним фаворитом вважають представників півночі. Той, хто ризикне поставити на перемогу «синьо-жовтих», може підвищити свій доробок у 13 (!) разів. А головними претендентами на золоті медалі чемпіонату називають шведів, канадців і господарів турніру.

      Росіяни приймали форум світового хокею відносно недавно — сім років тому в Петербурзі, де осоромилися, посівши аж 11-те місце. Тоді навіть українці зіграли з ними внічию — 3:3, причому вигравали по ходу 3:1. А після розвалу СРСР «трикольорові» ставали чемпіонами взагалі лише раз — у далекому 1993-му. Утім тепер Росія хоче повернути свої позиції у світовому хокеї. До речі, у другому турі групового турніру, 29 квітня, команда Бикова зіграє саме з Україною.

      Українці прибули до Москви позавчора зранку, і до першого матчу підійшли без проблем принаймні зі здоров'ям хокеїстів. Капітан команди Сергій Климентьєв каже, що настрій у хлопців бойовий, хоча відсутність ключових гравців із Росії й НХЛ не може не впливати на боєздатність збірної. «Побуцатися з данцями за третє місце у групі нам до снаги, а от передбачити результат протистояння важко», — каже Клим.

      Дмитро Цируль, який в умовах кадрової кризи нападу гратиме в Москві не на звичному місці центрфорварда, а на краю нападу, має власну думку: мовляв, без провідних виконавців колектив, навпаки, може згуртуватися й проявити бійцівський характер.

      У матчах із Фінляндією й Росією берегти сили «синьо-жовті» теж не збираються, хоча тепер різниця шайб відіграватиме значно меншу роль. Адже з цього сезону за перемогу нараховуватиметься три очки, а у випадку нічиєї в основний час призначатиметься п'ятихвилинний овертайм і при потребі — буліти.

      До речі, вболівальникам збірної України, які дивитимуться хокей по телевізору, тепер не треба буде чекати нічних трансляцій на «Інтері». Усі матчі нашої команди у прямому ефірі покаже телеканал «Мегаспорт».

 

ХТО, ДЕ, З КИМ

Склад груп попереднього етапу

71-го чемпіонату світу у вищому дивізіоні

(Москва/Митіщі, 27 квітня — 13 травня)

Група А: Швеція, Швейцарія, Латвія, Італія

Група В: Чехія, США, Білорусь, Австрія

Група С: Канада, Словаччина, Німеччина, Норвегія

Група D: Фінляндія, Росія, Україна, Данія

 

Розклад матчів збірної України

(за київським часом)

 

27 квітня (16:15). Україна — Фінляндія

29 квітня (19:15). Україна — Росія

1 травня (15:15). Україна — Данія