Смажені воші й «смажені» жарти

26.04.2007

      Радіопередача, в якій ведучий оригінально вітає іменинників розіграшами їх по телефону, в Україні вельми популярна. А от в Америці за такі жарти можна й роботу втратити. Так, наприклад, радіо Сі-Бі-Ес відсторонило від ефіру одразу двох ведучих програми The Dog House With JV and Elvis — Джеффа Вандеррайта і Дена Лея. А після того, як їхню поведінку «розберуть» на рівні керівництва, хлопців можуть узагалі звільнити.

      А все через «хуліганство в прямому ефірі». Як повідомляє газета «Нью-Йорк таймс», під час своєї передачі Вандеррайт і Лей зателефонували в один із китайських ресторанів і почали «жорстоко знущатися з працівників». Зокрема, під виглядом клієнтів наполягали на тому, що хочуть замовити на обід «смажених вошей». Але це ще квіточки, бо коли трубку передали адміністраторці-жінці, розпусні ведучі почали лякати її тим, що прийдуть у ресторан, аби роздягти її й побачити «гарячу азійську штучку».

      Передачка, яку через тиждень іще й запустили в повторі, викликала обурення азійської спільноти США. Її адвокати звернулися до керівництва радіостанції з вимогою звільнити Джеффа і Дена. Є претензії й до компанії, адже чи не найбільше азіатів обурив той факт, що передачу транслювали двічі.