Супергаряча ціпонька з того світу

26.04.2007
Супергаряча ціпонька з того світу

Анна Ніколь Сміт.

      За життя мало хто ризикнув би назвати Анну Ніколь Сміт актрисою, хоча в її послужному списку є й телевізійні ролі, і навіть кілька кінофільмів. «Модель «Плейбоя», яка  знімається в кіно», — так, у кращому разі, казали про епатажну білявку під цим кутом зору. Однак успіх — принаймні за показником відвідуваності — фільму «Нелегальні мігранти» забезпечить саме участь Анни Ніколь. Річ у тому, що це — її остання роль.

      У малобюджетній стрічці, прем'єра якої відбудеться на Каннському кінофестивалі, покійна модель зіграла одну з трьох інопланетянок, які прилетіли на Землю, аби захистити її від вселенського Зла. Як сказано в рекламі картини, «супергарячі ціпоньки всіма силами виконують велику місію».

      У США фільм режисера Девіда Джанколи вийде на DVD-дисках 1 травня. За інших обставин навряд чи «Нелегальних мігрантів» намагалися б розкрутити в Європі. Однак тепер, після смерті Анни Ніколь Сміт від передозування ліків, продюсери слушно вирішили, що можуть розраховувати на успіх і в Старому світі.

      За словами одного з них, Скота Джонса, покійниці дуже хотілося б, аби світова прем'єра відбулася саме в Канні. «Це дуже оригінальний хід — представити фільм саме на найпочеснішому європейському кінофестивалі, і він цілком у дусі нашого гротескно-трешевого кіно, — каже Скот. — Анні б сподобалося. Вона теж завжди дуже хотіла, щоб люди мали нагоду посміятися. Анна та її син Деніел (теж уже покійний. — Ред.) прагнули створити фільм-насмішку над Голлівудом. І нам, здається, вдалося втілити цю мрію».

      Сміт брала участь у зйомках «Мігрантів» не лише як актриса, а й як учасник продюсерської групи, як і її син — до його смерті восени минулого року. Після смерті Анни Ніколь проект заморозили. За словами режисера, це було зроблено спеціально, аби з часу трагедії спливло досить багато часу й, переглядаючи стрічку, люди змогли дійсно сміятися.       «Дехто вважає, що ми хочемо нажитися на смерті Анни, — каже Девід Джанкола. — Але, зрештою, і вона, й Деніел були інвесторами фільму, тож частина прибутку буде перерахована на рахунок доньки Сміт, Денніелін».

      Нагадаємо, семимісячна крихітка зараз живе разом зі своїм батьком, яким, за результатами ДНК-експертизи, виявився фотограф Ларрі Біркхед.