Партій багато — Асадчев один

25.04.2007
Партій багато — Асадчев один

Валерій Асадчев.

      Звістка про те, що голову Полтавської облдержадміністрації Валерія Асадчева з'їзд партії «Народний союз «Наша Україна» включив до виборчого списку своєї політичної сили, стала для його земляків несподіванкою. Адже за лічені дні до цього пан Валерій, відповідаючи на питання кореспондента «України молодої», наголошував: у позачергових виборах брати участь не збирається, і вже навіть попередив своїх нинішніх і потенційних соратників, аби вони не шукали для нього місця у жодному списку. Що змінилося відтоді? Чи відповідають дійсності чутки про те, нібито керманич Полтавщини вийшов із «рідної» Української народної партії та написав заяву про вступ до НСНУ?

      Відповідаючи на запитання журналістів уже після з'їзду НСНУ, Валерій Асадчев сказав: «До списку «Нашої України» включили практично всіх «губернаторів». Та остаточне рішення буде прийняте Президентом. Наскільки мені відомо, ставки робитимуться тільки на тих керівників областей, які можуть працювати в парламенті. До числа таких я, певно, також належу. Тому, скоріше за все, у списку я залишуся, але чи піду в депутати, — це вирішуватиметься пізніше».

      На прохання кореспондента «УМ» уточнити свій нинішній партійний статус «губернатор» Полтавщини зазначив, що на сьогодні він є позапартійним, оскільки «призупинив свою діяльність» в Українській народній партії. «Це пов'язано з тим, що я ще перед минулими парламентськими виборами не погоджувався з «самостійним» шляхом нашої партії, — каже Асадчев. — Та, як людина дисциплінована, залишився в тому блоці (Костенка—Плюща. — Ред.). Але зараз вважаю: іти на вибори знову «самостійно» — це речі просто неприпустимі. На мій погляд, така самостійність уже має навіть трохи антипрезидентський характер. Тому вчиняти так, як це було на минулих виборах, зараз уже не можу. І про те, що більше не піду окремо від Президента, я відверто сказав керівникові УНП Юрію Костенку. Адже сьогодні Президент потребує серйозної підтримки. Зрештою, інтереси держави мають стояти вище якихось особистих амбіцій».