Премiя за швидкісну абракадабру

25.04.2007

      Полюбляєте спілкуватися з друзями за допомогою СМСок? Мабуть, уже й руку набили, так що аж кнопки мобілки під пальцями горять... А спробуйте-но зараз за 15 секунд і ні на мить довше набрати слово supercalifragilisticexpialidocious. Це, до речі, не випадковий набір літер, а слово з пісні, яку в американському музичному фільмі «Мері Поппінс» виконувала головна героїня (її грала талановита актриса і співачка Джулі Ендрюс).

      Ну як, вийшло? Автор цих рядків як не старався, а навіть у хвилину вкластися не зміг. А от 13-річна Морган Позгар з американського штату Пенсильванія із цим завданням впоралася блискуче. Власне, саме їй і належить рекорд у 15 секунд, протягом яких дівчинка встигла набрати й відправити СМС із цим, м'яко кажучи, непростим словом. І це при тому, що конкурсне завдання Морган та її суперники по чемпіонату на швидкість набору СМС-повідомлень дізналися тільки за мить до старту.

      За словами переможниці, вона щомісяця відправляє зі свого телефону понад 8 тисяч СМСок, тож не дивно, що вже натренувалася. Хоча конкуренти у дівчинки були достойні — майже двісті найкращих СМС-набірників зі Східного та Західного узбережжя США. Спершу ці дві групи змагалися між собою. А потім Морган як чемпіон Сходу перемогла 21-річного чемпіона Західного узбережжя. І отримала від організатора турніру, компанії LG, непоганий приз — 25 тисяч доларів. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», на ці гроші чемпіонка планує придбати «багато-багато одягу».