Тисни педалі в зірковому ралі

25.04.2007
Тисни педалі в зірковому ралі

Ерік Бана.

      Зірка фільмів «Троя» і «Мюнхен», австралійський кіноактор Ерік Бана, виявляється, має досить небезпечне хобі: автомобільні перегони. І днями це захоплення ледве не коштувало Ерікові життя — актор потрапив у серйозну аварію.

      Трапилося це під час ралі «Тарга Тасманія», яке проходило минулої суботи на батьківщині Бани, в Австралії. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», автомобіль «Форд» XB купе»1974 року випуску, у складі екіпажу якого був Ерік та його друг Тоні Рамунно, на повній швидкості вилетів із траси і врізався в дерева. Обоє чоловіків народилися в сорочках, адже, незважаючи на сильний удар, фактично не постраждали. А от машина пом'ята не на жарт. Із перегонів екіпаж Бана—Рамунно, природно, теж вибув. Але з цього приводу переживати навряд чи варто, адже до перемоги їм усе одно було далеко: до аварії хлопці йшли аж на 53-му місці (загалом у ралі брали участь 115 екіпажів).

      Хоча авто після удару стало схоже на пом'яту бляшанку, Ерік сповнений рішучості його відновити. Річ у тім, що цей «Форд» у нього з 15 років, і 38-річний актор неабияк звик до старенької машини.

      За словами Бани, провина за аварію лежить на ньому: не впорався з керуванням. «Прикро, звісно, що так вийшло, але перегони є перегони — тут усяке буває», — філософськи прокоментував подію актор-гонщик.