Кадри вирішують усе?

25.04.2007
Кадри вирішують усе?

Гравці збірної налаштовані серйозно.

      71-й світовий форум, що післязавтра стартує в столиці Росії, для нашої національної команди обіцяє бути одним із найважчих за останні роки. Не кажучи вже про енхаелівців, до збірної не приїхало чимало тих гравців російських клубів, які впродовж тривалого часу визначали обличчя команди. Тож перед «синьо-жовтими» стоятиме традиційне завдання — вижити в елітному дивізіоні й зберегти місце для України на наступний рік, але цього разу воно буде ще складнішим для виконання. Водночас керівництво Федерації хокею України на чолі з Анатолієм Брезвіним вважає таку мету мi- німальною, а загалом — надихає колектив Олександра Сеуканда принаймні на 10-ту позицію.

      Учора вранці наша збірна у спорткомплексі «Авангард» провела останнє тренування, після якого головний тренер оголосив склад, який увечері ж вирушив до Москви потягом. Жодних несподіванок у заявці немає, адже, попри покращення фінансової ситуації у ФХУ, гравців для національної команди фактично не відбирали, а набирали.

      До останнього тренувалися зі збірною, але не були внесенi в заявку через нижчу готовнiсть Лясковський, Алексюк, Шевченко, Олег Тимченко та Єгоров. Шкода передусім нападаючого Єгора Єгорова, який намагався замінити на правому фланзі Віталія Литвиненка (ветерана наразі поглинули серйознi сімейнi проблеми). Але Сеуканд вирішив, що травма і тривале лікування Єгорова не дозволили йому набрати оптимальні кондиції, і час молодого форварда ще не настав.

      Стосовно Руслана Федотенка, «Тампа-Бей» якого вибула з боротьби за Кубок Стенлі, то зв'язатися з ним по телефону не вдалося, і ФХУ направила йому запрошення... електронною поштою.

      Президент федерації Анатолій Брезвін  сказав хокеїстам свої напутні слова й потиснув кожному руку. Попередній хокейний бос Олександр Омельченко такими дружніми жестами не захоплювався.

      Підтримувати збірну у російській столиці буде чимало наших уболівальників. Крім співвітчизників-діаспорян, кілька автобусів із фанами вирушає і з України. Тепер справа за майстрами ключки.

 

ВОНИ ЗIГРАЮТЬ ЗА УКРАЇНУ

Заявка збірної України на чемпіонат світу

(Москва/Митіщі, 27 квітня — 13 травня)

      Воротарі: Карпенко («Динамо», Мн, Білорусь), Федоров («Хімволокно», Білорусь), Селіверстов («Беркут»)

      Захисники: Люткевич («Керамін», Білорусь) — Срюбко («Дмитров», Росія), Климентьєв («Авангард», Росія) — Наваренко («Вітебськ», Білорусь), Гунько («Сокіл») — Побєдоносцев («Хімволокно», Білорусь), В. Тимченко — Ісаєнко (обидва — «Гомель», Білорусь)

      Нападаючі: Олецький («Гомель», Білорусь) — Завальнюк («Металург», Мг, Росія) — Сальников («Керамін», Білорусь); Матерухін («Хімволокно», Білорусь) — Шафаренко («Динамо», Мн, Білорусь) — Семенченко («Юність», Білорусь); Цируль («Хімік», Вс, Росія) — Бобровников — Матвійчук (обидва — «Сокіл»); Доніка («Нафтовик», А, Росія) — Гніденко («Вітебськ», Білорусь) — Харченко («Стінгрейс», В. Британія)

      Запасні: нап. Бобкін, зах. Благий (обидва — «Сокіл»)