Скандал, поцілунок і СНІД

21.04.2007
Скандал, поцілунок і СНІД

Той самий скандальний поцілунок Гіра та його індійської колеги Шилпи Шетті. (Фото РЕЙТЕР.)

      Мабуть, скоро європейські та американські зірки шоу-бізнесу перестануть їздити до Індії — на них там чекають самі неприємності. Як уже писала «УМ», недавно в халепу потрапила британська знаменитість Елізабет Герлі: індуси вирішили, що вона з чоловіком Аруном Найяром порушила їхні традиції під час святкування весілля, і тепер на Ліз, можливо, чекає суворе покарання. Цей скандал іще не вщухнув, а вже спалахнув новий: цього разу мешканці Індії спрямували свій праведний гнів на голлівудського актора й відомого буддиста Річарда Гіра.

      Гір провинився тим, що на благодійному заході в Делі, присвяченому проблемам ВІЛ та СНІДу, поцілував місцеву актрису Шилпу Шетті — переможницю шоу «Великий брат». Власне, спершу Гір планував прикластися тільки до руки актриси, але не втримався, обійняв і поцілував Шетті у щоку. А щоб було ефектніше — трохи вигнув животом догори. Такий поцілунок спричинив бурхливі протести в індійському суспільстві.

      Тепер обурені «легковажною» поведінкою 58-річного Гіра індуси навіть палять на вулицях портрети кінозірки і скандують образливі гасла на адресу Шилпи — навіть вимагають її... смерті.

      «На мою думку, нічого страшного не відбулося. І я геть не можу збагнути, чому вони так казяться, — зауважила Шетті. — Звісно, я поважаю почуття своїх співвітчизників, але не хочу, щоб іноземний гість вивіз із моєї країни тільки погані спогади. Але, на жаль, не всі розуміють, що таке різні культури: його культура дозволяє запросто висловлювати свої емоції, а наша — ні», — зазначила 31-річна красуня.

      А найбільше її засмучує те, що за скандалом навколо поцілунку всі забули про благодійну мету акції — привернути увагу до проблем хворих на СНІД та зібрати кошти у відповідний фонд.