Хто не ризикує, той не п'є з кубка

11.04.2007

      Другий етап чемпіонату світу засвідчив, що цього року інтриги в боротьбі за перемогу в особистому заліку буде предостатньо. Букмекери роблять ставку передусім на Кімі Райкконена і «Феррарі», однак Гран-прі Малайзії виграв Фернандо Алонсо. Для іспанця це перша перемога у складі команди «Макларен», а загалом — шістнадцята в кар'єрі (раніше він виграв етапи у складі «Рено»).

      Чинний чемпіон був другим за підсумками кваліфікації, але в головній гонці уже в першому ж повороті пройшов бразильця Феліпе Массу з «Феррарі» і не віддав лідерства аж до кінця. Мало того, на автодромі Сепанг «Срібні стріли» протиставили головним конкурентам злагоджену командну роботу, й відразу за титулованим напарником фінішував другий пілот «Макларена» — британець Льюїс Хемілтон. Для темношкірого дебютанта «Ф-1» це вже другий подіум після двох стартових етапів! Недаремно Алонсо тепер каже, що «Макларен» має шанси на перемогу в чемпіонаті, хоча після Гран-прі Австралії визнавав значні технічні переваги конкурентів із «Феррарі». «Ми, звісно, виконали велику роботу щодо поліпшення технічних якостей боліда, але навіть не чекали, що будемо настільки конкурентоспроможними вже зараз», — відзначив Фернандо Алонсо на прес-конференції.

      Що ж до «Феррарі», то її лідер Райкконен визнав: «червоним» забракло швидкості. А причина в тому, що техніки «Скудерії», які зафіксували витік рідини з системи охолодження на останніх колах австралійського етапу, вирішили не міняти двигун і зробили ставку на стабільність при менших обертах, а не на ризик.

 

ТАБЛО

Гран-прі Малайзії. Сепанг, 310,408 км (56 кіл)

      Залікова вісімка: Алонсо («Макларен») — 1:32.14,930; Хемілтон («Макларен») — +0.17,5; Райкконен («Феррарі») — +0.18,3; Хайдфельд («БМВ-Заубер») — +0.33,7; Масса («Феррарі») — +0.36,7; Фізікелла («Рено») — +1.05,6; Труллі («Тойота») — +1.10,1; Ковалайнен («Рено») — +1.12,0.

      Лідери особистого заліку: Алонсо — 18 очок, Райкконен — 16, Хемілтон — 14, Хайдфельд — 10, Фізікелла, Масса — 7...

      Кубок конструкторів: «Макларен» — 32, «Феррарі» — 23, «БМ-Заубер» — 10, «Рено» — 8, «Тойота» — 3, «Уїльямс» — 2.