Кличка не буде

06.04.2007

      На жаль, Віталій Кличко на зможе найближчим часом вибороти титул чемпіона WBC у його чинного володаря, росіянина Олега Маскаєва. Український боксер повертався з політики у спорт для того, щоб зійти на вершину, але наразі доведеться почекати знизу. Причина — в бізнесовому підході. З яким у Кличка-старшого, як здавалося, досі все було гаразд. Але Віталій просто не зумів забезпечити належну суму грошей, щоб заплатити відступні Самуелю Пітеру — обов'язковому претенденту на бій із чемпіоном WBC. Нагадаємо, нігерієць уже було погодився поступитися Кличку правом «першої ночі» з Маскаєвим за компенсацію в 2,5 млн. доларів, але вчора остаточно з'ясувалося, що українець такого гонорару не нашкріб. Переговори щодо наступного матчу за участю Олега Маскаєва завершено. Як повідомляє Allboxing.ru, у Нью-Йорку було досягнуто згоди про те, що до серпня чемпіон має провести обов'язковий захист свого титулу проти нігерійця Семюела Пітера.

      «Усі сторони, що брали участь у переговорах, визнали силу цієї домовленості, — заявив промоутер Пітера Діно Дува. — Кличко відмовився від своїх вимог на негайний матч із Маскаєвим». Натомість почесний чемпіон WBC у надважкій вазі одержав право на поєдинок із переможцем зустрічі Маскаєв — Пітер до кінця цього року.

      Ось так негарно для нас завершилися ці переговори. Що вдієш, світ великого боксу сильно зав'язаний на грошах, і їх не завжди вистачає навіть мільйонерам. Кличко вже домовлявся про конкретні умови бою в Москві з Маскаєвим, а тепер російська сторона має терміново передомовлятися вже з Пітером.

      За словами промоутера Маскаєва Денніса Раппапорта, вони з Шеллі Фінкелем (радником Кличко) провели велику роботу з пошуку спонсорів для проведення двобою 2 червня в Москві. Тричі домовлялися з різними інвесторами з Росії, але гроші так і не були переказані. Одна з угод порушилася після того, як стало відомо, що 2 червня у столиці РФ відбудеться ще один титульний поєдинок — між чемпіоном WBO Шенноном Бріггсом і російським «супертяжем» Султаном Ібрагімовим.