ХРОНIКА

06.04.2007
Теніс

      Турнір серії WTA в Амелія-Айленді (США), призовий фонд — 600 тис. доларів. Друге коло. Олена Бондаренко (Україна, 16) — Ярослава Шведова (Росія) — 5:7, 6:3, 6:2.

Баскетбол

      Кубок України. Жінки. «Фінал чотирьох». ТІМ-СКУФ (Київ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 85:71 (Єгорова (26) — Лапшинова, Яхіна (по 16)), «Козачка-ЗАлК» (Запоріжжя) — «Олімп-НАЕК» (Південноукраїнськ) — 96:45 (Сильянова (22) — Сазоненко (11))

       У фіналі чемпіонки країни із Запоріжжя спробують подолати опір киянок.

Хокей

      Захисник магнітогорського «Металурга» і збірної України В'ячеслав Завальнюк оголосив про свій намір закінчити ігрову кар'єру. Як повідомив він в інтерв'ю газеті «Спорт-Експрес», попри те, що має пропозиції від низки клубів російської суперліги, він вирішив повісити ковзани на цвях. Останніми для Завальнюка стануть фінал «плей-оф» російського чемпіонату та світовий форум у Москві, де В'ячеслав виступить під синьо-жовтим прапором. Надалі він хотів би «допомагати розвивати український хокей».

      Тим часом московське «Динамо» не поновило контракт з українським форвардом Вадимом Шахрайчуком, який грав за цю команду з 2003 року  і був її капітаном. У поточному сезоні Шах закинув за «біло-синіх» вісім шайб.

* * *

      НХЛ. «Атланта» — «Вашингтон» — 2:3 (Житник «А» — 27:27, «0», 2 кидки; перемогу гостям принесли дві шайби росіянина Овечкіна).

Футбол

      У Брюсселі відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи з футболу серед юніорських команд. Збірна України (U-17) потрапила до групи А — підопічні Юрія Калитвинцева зіграють з ровесниками із Франції, Німеччини та Іспанії. До групи В увійшли збірні Голландії, Бельгії, Англії та Ісландії. Фінальна частина Євро-2007 пройде 2—13 травня в Бельгії.

* * *

      19-річний нападаючий молодіжної збірної Камеруну й іспанської «Мальорки» Давід Ето'о — брат знаменитого форварда «Барселони» Самуеля Ето'О — підписав контракт із донецьким «Металургом». Контракт із новобранцем укладений до закінчення поточного чемпіонату з можливістю продовження, поки що молодого камерунця випускатимуть у дублюючому складі.

* * *

      Кубок Росії. 1/4 фіналу. Перші матчі. «Динамо» (М) — «Локомотив» — 1:0, «Ростов» — «Динамо» (Бр) — 1:2, «Москва» — «Крилья совєтов» — 3:2, «Зеніт» — «Спартак» (М) — 1:2 (українець Тимощук у складі господарів і Калиниченко — за гостей провели повні 90 хв.).

Гімнастика

      В американському Лейк-Плесіді завершився етап Кубка світу зі стрибків на батуті. У змаганні чоловіків переміг українець Юрій Нікітін, який набрав 40,70 бала. У змаганні синхронних дуетів українська пара Марина Кийко та Юлія Домчевська виграли «бронзу».