Догнав своє щастя

05.04.2007
Догнав своє щастя

Уїлл Смiт.

      Колишньому реперу, а тепер одному з найпопулярніших акторів Голлівуду Уїллу Сміту гріх скаржитися на життя. У сім'ї в нього — повне взаєморозуміння й підтримка коханої дружини Джади, у професії — повага колег і любов мільйонів прихильників. От хіба що «Оскар» повз Уїлла цього разу пролетів, але це вже дрібниці. Зрештою, темношкірому улюбленцеві публіки тільки 38 років (а на вигляд і цього не даси), тож усе в нього ще попереду. До того ж днями Сміт отримав солідне підтвердження свого успіху: впливовий американський журнал «Ньюсуїк» опублікував рейтинг найвпливовіших акторів у світі, в якому відвів Уїллу перше місце.

      А конкуренція, до речі, була дуже потужна. У боротьбі за це «звання» Уїлл Сміт обігнав таких голлівудських зірок, як Джонні Депп, найуспішніший із нових коміків Бен Стіллер, красунчик Бред Пітт і великий шанувальник сайєнтології Том Круз (ці актори посіли місця з другого по п'яте).

      Як пояснюють експерти журналу, звання найвпливовішого актора Сміт отримав завдяки тому, що, на відміну від інших поважних кінозірок, кожен без винятку фільм за його участю стає дуже популярним. Загалом стрічки з Уїллом у світовому прокаті зібрали майже 4 мільярди доларів. Зокрема, остання робота актора — фільм «У гонитві за щастям», за який Сміта номінували на «Оскар» за головну чоловічу роль, — зібрав уже близько 300 тисяч доларів. І це при тому, що в цій мелодраматичній стрічці немає ні особливих спецефектів, ні якихось інших способів підняти популярність у публіки — лише акторська гра.