ХРОНІКА

05.04.2007
Футбол

      Бюро ПФЛ так і не вирішило долі скандального матчу «Карпати»—«Металіст», який не відбувся через відмову львівської команди виходити на поле («біло-зелених» тоді нібито підкосила епідемія грипу). Очікувалося, що остаточне рішення буде прийнято 3 квітня,

на черговому засіданні бюро Професійної футбольної ліги, однак вердикт знову відклали на невизначений термін.

      Керівництво ФК «Карпати», одержавши відмову в апеляційному комітеті ФФУ, звернулося з позовом у Міжнародний спортивний суд. У зв'язку з цим генеральний директор львівського клубу Олександр Єфремов звернувся до керівництва ПФЛ із проханням не приймати рішення, доки питання не буде розглянуте в Лозанні.

* * *

      Два наступні матчі донецького «Металурга» обслуговуватимуть іноземні арбітри: у 21-му турі гру «МД» із динамівцями Києва розсудить грецька бригада суддів на чолі з Кіросом Вассарасом, а в 22-му поєдинок «Металург» (Д) — «Чорноморець» проведе бельгійський рефері Пол Аллаертс. В обох випадках ініціатором залучення арбітрів з-за кордону виступили донеччани.

Волейбол

      Черкаський «Круг» достроково здобув своє п'яте українське «золото». У національному чемпіонаті дівчата з команди Сергія Голотова виграють вже втретє поспіль.

      Одеський тур фінального квартету, як і очікувалося, вивів на друге місце місцеву «Джинестру». Підопічні Олени Соколовської виграли в основних конкуренток у боротьбі за «срібло», але поступилися своїм давнім суперницям із Черкас. До речі, Голотов пообіцяв, що «Круг» до останнього туру гратиме основним складом, аби не було нарікань щодо сприяння черкащанок тому чи іншому претенденту на звання віце-чемпіона.

      Чемпіонат України. Суперліга. Жінки. 2-й тур турніру за

1—4-те місця. «Джинестра» — «Орбіта» — 3:1, «Круг» — «Галичанка» — 3:1, «Джинестра» — «Галичанка» — 3:0, «Орбіта» — «Круг» — 1:3, «Джинестра» — «Круг» — 1:3, «Галичанка» — «Орбіта» — 3:2.

      Становище команд: «Круг» (Черкаси) — 64, «Джинестра» (Одеса) — 54, «Орбіта» (Запоріжжя) — 53, «Галичанка» (Тернопіль) — 51.

Теніс

      На представницькому турнірі серії WTA в Амелія-Айленді (США) з призовим фондом 600 тис. доларів українка Юлія Вакуленко припинила боротьбу в другому колі. Кримчанку вибила з розіграшу тенісистка зі Словенії Катаріна Среботнік, сіяна під 11-м номером, — 2:6, 6:3, 6:2.

      Остання наша представниця на грунтових кортах Амелія-Айленда Олена Бондаренко свій матч другого раунду проти росіянки Ярослави Шведової проводила пізно вночі за київським часом.

Бокс

      Росіянин Юрій Федоров — один із організаторів бою за титул чемпіона світу WBC між Олегом Маскаєвим та Віталієм Кличком — упевнений, що цей поєдинок таки відбудеться. Днями Івайло Готцев — промоутер нігерійця Самуеля Пітера, ще одного основного претендента на титул, — заявив, що переговори між Кличком і Маскаєвим зірвалися через неспроможність українців забезпечити фінансову сторону питання. Тепер Федоров каже, що заява Готцева була «жартом», але жартом незайвим, адже він протверезив усіх учасників переговорів. Річ у тім, що промоутер Маскаєва Денніс Раппапорт хотів надто велику суму, а тепер він зменшив свої грошові апетити. Тож офіційне оголошення про підписання контракту між Маскаєвим і Кличком може відбутися вже сьогодні, а відступні Пітеру будуть перераховані до 9 квітня.

Злочин і кара

      Співробітники російських правоохоронних органів передали грузинським колегам Левана Цинцадзе, звинувачуваного у викраденні брата Кахи Каладзе. За повідомленням «Інтерфаксу», Цинцадзе переправили до Грузії із Санкт-Петербурга через Вірменію.

      Нагадаємо, що Левана Каладзе викрали ще у 2001 році — тоді група злочинців прагнула отримати викуп від його старшого брата, футболіста італійського «Мілана». Після невдалих переговорів із членами родини Каладзе викрадачі вбили заручника. Тіло загиблого знайшли тільки минулого року, коли слідство встановило особи чотирьох викрадачів. Двоє з них — Давід Асатіані і Мераб Амісулашвілі — вже засуджені і відбувають термін ув'язнення. Суд над Цинцадзе мав початися вже завтра, а четвертий член банди, Темур Гагнідзе, торік був затриманий у Франції за здійснення іншого злочину й поки що перебуває у французькій тюрмі.