Віднесені в Відень

04.04.2007

      Несподіване «відрядження» випало двом працівникам паризького аеропорту «Шарль-де-Голь»: чоловіки саме закінчували розміщувати вантаж на борту чартерного літака, як несподівано за ними закрився люк. Невдовзі ті зрозуміли, що літак розганяється і ось-ось злетить. Бранці почали барабанити в кабіну  пілотів, але за шумом двигунів їх ніхто не почув. Як пізніше з'ясувалося,  пілот середньомагістрального вантажного літака ATR72 зачинив двері відсіка, не звернувши уваги на те, що там були люди.

      «Нелегалів» виявили вже тільки у Відні, де приземлилося судно. Працівники австрійського аеропорту, які збиралися розвантажувати судно, замість тюків угледіли дві радісні пики «мандрівників». Не чекавши гостей, замість звільнити бранців, їх знову замкнули! Розбиратися з бранцями приїхала поліція. Правоохоронці швидко з'ясували, що й до чого. Тож невдовзі французів відправили на батьківщину. Правда цього разу — вже у пасажирському літаку.

      Пасажирам вантажного відсіка насправді дуже пощастило: шум і холод  впродовж польоту були чи не єдиними неприємними моментами подорожі. Адже судно ATR72 літає на відносно невеликій висоті й оснащене приладами для вирівнювання тиску. Хлопці дуже зраділи, що лiтак не полетів на Північний полюс і що поїздка  тривала усього пару годин.