Добра паска

03.04.2007
Добра паска

«Великодніх» грошей може вистачити на один із 25 наборів необхідної медапаратури.

      Симпатичну поштову листівку з великою, схожою на українську хату, паскою зроблено з малюнку семирічної «студентки» Київської дитячої Академії мистецтв Саші Бабурської. Фіксованої ціни у поштівки немає. За неї дають, скільки не шкода: хто гривню — дві, а хто кілька сотень. Кожен, хто купить цю листівку і привітає своїх рідних та друзів зі святом Великодня, допоможе знизити дитячу смертність в Україні. Адже всі кошти, отримані від продажу благодійних поштівок, будуть використані для придбання медичного обладнання в реанімаційні відділення обласних дитячих лікарень по всій Україні.

      Великодня акція, організована Всеукраїнським благодійним фондом «Дитячий світ», є складовою програми фонду «Здорові діти у щасливій країні», яка стартує на початку квітня. За словами координатора однієї з програм фонду Сергія Летенка, програма «Здорові діти...» триватиме два роки, і за цей час благодійники планують провести цілу серію акцій. Головна мета — зібрати гроші на обладнання, якого вкрай не вистачає у 25 обласних дитячих лікарнях.

      «Ми звернулися до керівництва МОЗу, — говорить пан Летенко, — і запитали: «Хто у вас найбільше потребує фінансової допомоги?» У відповідь почули: «Купіть обладнання для дитячих реанімацій — відділень, від яких залежить, чи житиме дитина, чи ні». Тоді ми запитали у головних лікарів цих лікарень, якої апаратури їм не вистачає, щоб рятувати малюків. Отримали 25 листів із «замовленнями», поговорили з виробниками, з'ясували, скільки грошей треба на те чи інше обладнання, запланували низку акцій... Переконаний, що поступово нам вдасться придбати необхідне обладнання для всіх 25 лікарень».

      Першими до великодньої акції приєдналися співробітники Надра Банку, які вже викупили частину поштівок. Приєднатися до цієї благородної справи можуть усі бажаючі. Придбати листівку можна в офісі фонду, розташованого за адресою: Київ, вулиця Артема, 13, третій поверх.

 

ДО РЕЧІ

      Минулого року благодійний фонд «Дитячий світ» зібрав понад мільйон гривень на придбання реанімобіля для немовлят для Всеукраїнського центру дитячої кардіології і кардіохірургії лікарні Амосова. Так, в Україні з'явилася перша дитяча операційна на колесах високого класу.