Кличко дає задній хід?

03.04.2007

      Уже начебто ніщо не могло завадити поєдинку почесного чемпіона WBC у суперважкій категорії Кличка-старшого із російським володарем титулу Олегом Маскаєвим. Організація двобою, попередньо запланованого на 2 червня, уже вважалася справою фактично вирішеною, аж раптом учора боксерську спільноту сколихнув промоутер обов'язкового претендента на чемпіонський бій нігерійця Самуеля Пітера Івайло Готцев.

      Він заявив, що Кличко відмовився від ідеї бою з Маскаєвим навіть попри те, що Пітер погодився на відступні в розмірі 2,75 млн. доларів, щоб дати Віталію й Олегу можливість з'ясувати відносини між собою. На думку Готцева у українця не вийшло організувати матч у Москві, як того хотіли обидва боксери, або ж він не зміг забезпечити відступні нігерійцеві: «У будь-якому випадку зараз доречно говорити не про те, що було, а про те, що буде».

      А буде, за словами промоутера, дуель Маскаєва з Пітером. Переговори між сторонами уже почалися, але знаходяться на початковій стадії. Як сказав Готцев, «з промоутером Олега Деннісом Раппапортом дуже важко розмовляти, бо він літає у небесах, а йому треба спуститися на землю».

      Поки що іншої інформації стосовно скасування бою Кличка з Маскаєвим не надійшло. Як і офіційної реакції з таборів українця й росіянина. На сайтах обох боксерів останнє повідомлення датується серединою березня, коли організація зустрічі була в розпалі.