«Титанічний» голос

30.03.2007
«Титанічний» голос

Селін — шарм і сила в одному флаконі.

      «Співати для мене — те саме, що дихати. Я не уявляю себе без співу». Ці слова належать Селін Діон — одній із найталановитіших співачок сучасності, яка сьогодні відзначає своє 39-річчя. Ім'я Селін прогриміло на всю планету після виходу на екрани фільму «Титанік», провідною музичною темою якого стала пісня My Heart Will Go On у виконанні Діон. Хоча голосиста канадка й до того причаровувала своїм співом меломанів як Нового Світу, так і Європи. Тепер вона — одна з найбагатших жінок шоу-бізнесу, власниця багатьох музичних нагород і, що для неї головне, щаслива дружина та мама. Але так було не завжди.

 

12-річна Галатея і 39-річний Пігмаліон

      Історію Селін вельми полюбляють друкувати «сльозливі» жіночі журнали. Ще б пак — таке палке кохання, такі випробування... Тепер співачка й сама залюбки розповідає про свої життєві колізії, хоча ще кілька років тому була на межі розпачу. Коханий (перший і досі єдиний) чоловік Рене Анжеліль помирав від раку, а на найбільшому бажанні Селін — стати матір'ю — можна було поставити хрест: ні від кого іншого дітей вона не хотіла.

      Зі своїм продюсером, наставником, «другим татом» і чоловіком Селін Марі Клодет Діон познайомилася, коли їй було лише 12 років. Батьки Діон принесли відомому продюсерові записи наймолодшої зі своїх 14 дітей, адже дівчинка марила сценою і справді дуже гарно співала. Почувши чарівний і неймовірно сильний для такої юної особи голос, Анжеліль не сумнівався ні миті: Селін стала його підопічною.

      12-річна дитина закохалася в 39-річного чоловіка з першого погляду, тоді як сам Рене ще довгих сім років узагалі не думав про неї як про жінку. Хоча й став для Селін Пігмаліоном: за допомогою репетиторів творив із неї співачку, освічену й виховану леді, зрештою, красуню. Адже від природи дівчина була відверто страшненькою: передні зуби випирали так, що у школі її називали «вампіром», кістляву фігурку увінчувала голівка з трикутним обличчям і великим носом...

      Рене заклав свій будинок, і у міс Діон з'явилися гроші не тільки на записи та концерти, а й на пластичні операції. Трохи підправили ніс, «підповнили» щоки й підборіддя, поміняли зуби — і ось вам досить симпатична панночка. А головне — з божественним голосом.

      Третя дружина Анжеліля не витримала такої пильної уваги Рене до сторонньої дівчини й покинула чоловіка. Продюсер був на межі самогубства. Єдине, що його трохи втішило, — тріумфальна перемога 20-річної Селін на конкурсі «Євробачення» в Дубліні, де «легіонерка» Діон представляла Швейцарію. Того вечора вони святкували перемогу шампанським, і співачка нарешті наважилася зізнатися своєму продюсерові в коханні.

      Вражений Рене поглянув на Селін як на жінку і... закохався. Щоправда, свої нові стосунки вони приховували від громадськості ще сім років — аби публіка не сприйняла це як «рекламний» роман розпусного «старигана» з юною вихованкою. Але в 1994-му Анжеліль заявив, що хоче нарешті одружитися з жінкою, яку кохає, і «народити» з нею дітей.

Дива трапляються

      Весілля було чудовим, наречені — щасливими. А випробування, які випали на їхню долю, — важкими. Спершу Селін ніяк не могла завагітніти, а потім Рене діагностували рак горла на передостанній стадії. Лікарі радили співачці готуватися до найгіршого, а вона була переконана: коханий не помре. От тільки про дітей після хіміотерапії точно можна було забути...

      На якийсь час Селін забула про сцену і взагалі про спів. Дні й ночі вона проводила біля постелі чоловіка, виконуючи обов'язки санітарки. І диво сталося: Анжеліль одужав. Того самого дня, коли лікар повідомив подружжю про те, що хвороба остаточно відступила, Селін дізналася... про свою вагітність. Ні, це вже не було дивом — ще до хіміотерапії вона попросила медиків заморозити сперму чоловіка й пройшла штучне запліднення.

      25 січня 2001 року на світ з'явився маленький Рене Шарль, і відтоді щасливіших людей, ніж Селін Діон та Рене Анжеліль, у світі не знайдеш. Вона знову співає, даючи концерти майже щовечора (найчастіше — у концертному залі «Цезар» у Лас-Вегасі, з яким має контракт до кінця цього року), він — її продюсер. Кожну вільну мить подружжя намагається проводити разом зі своїм сином. Саме тому Селін досить рідко дає інтерв'ю — не хоче гаяти дорогоцінних хвилин сімейного щастя на розмови з журналістами...

 

ПРЯМА МОВА
«Шоу-бізнес — це лімузини, дорогі готелі й ресторани. А я так хотіла б побути звичайною жінкою!»

      — Селін, ви казали, що співати для вас — дорівнює дихати. Важко, мабуть, було пережити ті кілька років, коли ви не виходили на сцену...

      — Я робила це спершу заради чоловіка, якого кохаю, а потім — заради нашого сина, тому мені було зовсім не важко. Звісно, скучала за своєю командою, адже ми як одна сім'я. Зате мала нагоду трохи перепочити, адже доти моє життя бігло в шаленому темпі. А вимушена «відпустка» дала нагоду більше уваги приділяти рідним і близьким, перестати сидіти на вічній дієті. Зрештою, треба ж було сходити в музей і побачити, що таке опера!

      — У сенсі — «побачити, що таке опера»? Ви що, доти ніколи там не були?

      — Уявіть собі — ні. І в музеї теж. І це при тому, що я об'їздила увесь світ. А коли мені, по-вашому, було цим займатися?

      — Пережити таку важку хворобу близької людини — нелегке випробування. Такі ситуації нерідко дуже змінюють людей та їхні стосунки...

      — ...на краще. Ми з Рене тепер живемо сьогоднішнім днем, нічого не загадуємо, а просто насолоджуємося тим, що маємо тут і тепер. Після цієї трагедії ми вперше відчули, як сильно насправді одне одного кохаємо. Адже раніше Рене більше акцентував увагу на тому, що він мій менеджер. А захворівши, відчув, що йому треба на мене спертися, і це нас дуже зблизило.

      — Ваше нинішнє шоу в «Цезар-палаці» просто грандіозне. Конкуренції, мабуть, не боїтеся?

      — Не боюся. По-перше, всі співаки різні, і в кожного є свої переваги. А по-друге, шоу справді неабияке. І, до речі, сенсаційне за продажем квитків: уже четвертий рік поспіль я даю по 200 концертів на рік, і щоразу зал, розрахований на 4 148 глядачів, заповнений ущерть. Квитки коштують від 87 до 225 доларів, і до початку шоу в касах не залишається жодного.

      — Після завершення контракту з «Цезарем» ви залишитеся в Лас-Вегасі?

      — Ні. В цьому місці не живуть — тут роблять гроші. Ну або втрачають їх. Після завершення контракту ми хочемо повернутися у Флориду і знову взяти відпустку на кілька років.

      — Селін, про ваше концертне життя відомо досить багато, а про побут — майже нічого. Цікаво, як ви живете. Наприклад, хто готує їжу, водить машину тощо?

      — Готує нам кухар, бельгієць Олів'є Деколь. Я й сама інколи не проти постояти біля плити — дуже люблю цю справу. У нашій багатодітній родині всі вміли добре куховарити, але зараз, на жаль, дуже рідко вдається виділити на це час. Тим паче я не визнаю всієї цієї техніки, складних кухонних комбайнів... Навіть мікрохвильовою піччю досі користуватися як слід не навчилася.

      Щодо автомобілів, то поки що користуємося послугами шоферів. Я дуже мрію навчитися кермувати, але досі якось не виходило. А взагалі мені так хотілося б купити зручну в управлінні машину, без «наворотів», і самій їздити за кермом... Побути звичайною жінкою, пожити нормальним життям.

      — Тобто?

      — Ну розумієте, нас постійно возять розкішні лімузини, оточують охоронці, на гастролях селять у розкішні готелі. А це ж не є нормальне життя — це те, чого чекають від зірки. Уявляю, який би зчинився галас, якби я приїхала на концерт у старенькому «Форді»! Бо так «не прийнято». Шоу-бізнес — це лімузини, дорогі готелі й ресторани. А де ж тут я?

      — Коли з вами говориш, то складається враження, що у вас немає недоліків — чудова мама і дружина, не хвора на «зіркову хворобу», проста у спілкуванні...

      — О ні, у мене є один недолік, і то дуже великий. Із цією вадою я ніяк не можу впоратися: я СТРАШЕННО люблю ходити по магазинах! І купувати, купувати....

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>