Крокодили під спідницею

28.03.2007

      Контрабанда буває різна. Та хоча б навіть сало, яке ви перевозите через українсько-російський кордон у більшому обсязі, ніж офіційно дозволено, і без відповідних накладних. А що вже казати про такий делікатний товар, як... крокодили, сховані під... спідницею!..

      Саме так намагалася провезти трьох гострозубих рептилій одна палестинка, яка перетинала державний рубіж між Єгиптом та Сектором Газа (частиною Палестинської автономії). На цій ділянці кордон контролюють безпристрасні європейські вояки, тож вони не погодилися на жодні хабарі, коли розкусили секрет дивної поведінки огрядної мотрони в балахонах. Арабка сховала крокодилів під національним одягом, заклеївши їм морди скотчем — щоб не покусали. Так вона стала схожа на класичну шахідку з вибуховим поясом. За повідомленням агенції РІА «Новості», крокодили призначалися для місцевого зоопарку.

      Натомість ввезення тварин для зоопарку в Палестину дозволено тільки через контрольно-пропускний пункт Карні, що зовсім з іншого боку — на межі Гази з Ізраїлем. Це складний процес, який вимагає тривалих погоджень та оформлення особливих дозволів. Тож не дивно, що жінка-контрабандистка, котра їхала з Єгипту, намагалася скоротити відстань і спростити процедуру. Не вдалося...