Гітлера вбиватиме сайєнтолог?

28.03.2007
Гітлера вбиватиме сайєнтолог?

      Скидається на те, що незабаром фанатичне захоплення Тома Круза сайєнтологією  створюватиме проблеми не лише його близьким, а й самій кінозірці. Втім Круз сам у цьому й винен. Адже з кожним роком його сектантський фанатизм стає дедалі нетерпимішим, а ставлення до актора з боку режисерів і продюсерів, відповідно, обережнішим.

      Останній скандал навколо релігійних уподобань Круза спалахнув наприкінці минулого тижня. Том підписав контракт на зйомки у фільмі, сюжет якого грунтується на реальній історії змови, що мала на меті вбити Адольфа Гітлера в розпал II світової війни. Голлівудському красеню мала дістатися головна роль — полковника Клауса Шенка фон Стауффенберга, офіцера вермахту й учасника змови.

      Круз, до речі, спершу вагався, але знімальна група вмовила його на зйомки. А родичі Стауффенберга — одного з найвідоміших антинацистських героїв Німеччини — одразу гучно заявили свій протест. На їхню думку, не можна допускати Круза до роботи в цьому фільмі, оскільки його участь стане для німців пропагандою небезпечного вчення сайєнтології, що поглинає слабких людей. У Німеччині секту, яку так шанує Том Круз, вважають чимось на кшталт нашого колишнього «Білого братства».

      Скептично ставляться до участі Круза в цьому фільмі й кінокритики — вони вважають, що втілити образ аристократа, патріота й німця в одній особі американцеві не під силу. Але самому акторові, здається, начхати на протести: він уже готується до зйомок, які розпочнуться влітку. А поки ще є вільний час, намагається перетягти до своєї секти ще парочку знаменитостей. Як повідомляє тижневик US Weekly, Том умовляє влитися в лави сайєнтологів своїх нових друзів — футболiста Девіда Бекхема та його дружину Вікторію.