«Попелюшка» проти «стрілялок»

27.03.2007
«Попелюшка» проти «стрілялок»

      Російські кіношники знову довели конкурентоспроможність свого продукту. Слідуючи кон'юнктурі ринку, вони зняли і презентували добру романтичну стрічку «В очікуванні дива» — ще одну історію Попелюшки. «Ми залюбки дивимося казкові фільми, зроблені в Голлівуді. Але до сьогодні у нас не було своїх сучасних казок, в які так хочеться повірити», — говорить із цього приводу виконавець однієї з головних ролей, Фея, Володимир Крилов, якому теж набридли стрілялки та кров на екранах.

      Отож смішній дівчинці Майї (Катерина Копанова) 23 роки, вона щойно отримала у спадок квартиру в Пітері, любить мріяти та смачно попоїсти. Через свою повну фігуру Майя комплексує, на неї не звертають увагу хлопці, а колеги вважають дивакуватою. До речі, працює вона в рекламному агентстві, директором якого є вимоглива і ексцентрична мадам (цей образ чудово втілила Тетяна Васильєва). Одного разу до Попелюшки приходить добрий Фей (Володимир Крилов), плід її уяви. Він намагається допомогти Майї повірити у власні сили та дати відсіч колегам по роботі, які безцеремонно крадуть її ідеї. Врешті головна героїня зважується на вчинки, про які раніше навіть не мріяла...

      «Коли я дізналась про назву фільму, одразу подумала, що він про мене. Я, як і всі дівчата, завжди мріяла знятися в кіно в головній ролі», — розповіла на прес-конференції Катерина Копанова. До слова, вона народилася в Донецьку, але «все життя жила в російському місті Севастополі».

      Крім одного знімального дня в Ялті (до речі, там у зйомках задіяли справжню «Чайку» Брежнєва), в основному зйомки проходили в Пітері, який є всім для російського кінематографа та кліпмейкерства. «Дія цього фільму не могла відбуватися в Москві. Він легкий і повітряний, треба було багато неба, простору, води», — розповів режисер постановник і сценарист «В очікуванні дива» Євген Бєдарєв. За його словами, місто настільки облюбоване російськими кіношниками, що вони навіть в чергу стають: «У нас на одному з мостів була призначена зйомка, приїжджаємо, а там уже зайнято — знімають серіал за романом «Злочин і кара» Достоєвського. Довелося чекати, поки проїдуть коні, поки пройде п'яний Розкольников...»

      На даху пітерського «універу» спеціально для зйомок «побудували» ще одну квартиру, яку нібито отримала в спадок головна героїня Майя. «Я поліз на дах і подумав: «Подивись, куди гроблять твої гроші. Краще б в землю закопали!», — говорить генеральний продюсер стрічки та генеральний директор кінокомпанії «ХХ століття Фокс-СНД» Михаль Шліхт. Утім найбільше кадрів — Майя на романтичній вечері з Феєм, свічками і кавуном, Майя сидить поруч з котом, звісивши ноги з карниза, їсть великою ложкою вершковий торт і мріє про чарівного принца; перевтілення вечірнього Петербурга у Венецію — було знято саме на цьому даху.

      Київ став першим містом, де презентували картину, мовляв, тут погода краща. На прес-конференції її творці поводилися некоректно, показово не розуміючи, навіщо дублювати їхній фільм українською і яка ще Україна іноземна країна, якщо «ми ж з вами братні народи?». Перед показом режисер Євген Бєдарєв закликав українську публіку купувати спеціально випущений до прем'єри компакт із 15 треками, які увійшли в стрічку, та запрошувати на показ своїх знайомих. ...У прокаті стрічка «В очікуванні дива» — з 5 квітня.

Дарина ГОРОВА.

Головні герої стрічки Майя та Фей з режисером Євгеном Бєдарєвим.