Арешт з нагоди ювілею

22.03.2007

      Французький промисловий альпініст Ален Робер, відомий як «людина-павук», позавчора здійснив спробу підкорити один із 88-поверхових хмарочосів-близнюків «Петронас твін тауерз» у столиці Малайзії Куала-Лумпурі. Це сходження хулігана-висотника було присвячене його ж акції десятирічної давності, коли Робер уже штурмував цю багатоповерхівку. У 1997-му Алена арештували на 60-му поверсі. Цього разу... трапилася така сама оказія, і на тому ж 60-му рівні: «павука» схопили, коли він зробив зупинку, аби розгорнути малайзійський прапор.

Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», місцева влада була готова до витівки Робера, адже він просив санкції на сходження. А коли не отримав — усе одно поліз на 452-метрову будівлю. Так він робить завжди: дереться вгору по майже голих стінах хмарочосів без спеціального спорядження і страховки. Цього разу за акцією Алена спостерігало понад півтисячі роззяв, котрі зібралися знизу; район оточила поліція, а в небі біля хмарочосу баражував гелікоптер.

      Слід зазначити, що арештом посеред «дороги» закінчується зовсім небагато сходжень Робера. Як правило, поліція хапає його вже на дахах. А фанат-екстремал підкорив уже й найвищий у світі, 508-метровий хмарочос «Тайпей-101» на Тайвані, і «Емпайр стейт білдінг» у Нью-Йорку, і Ейфелеву вежу в Парижі, і ще цілу низку висотних споруд.