ХРОНІКА

22.03.2007
Водні види

      Учора на чемпіонаті світу в Мельбурні розіграли ще чотири комплекти медалей. У запливі на 10 км у відкритому океані росіянин Володимир Дятчин на фініші лише на 0,06 (!) секунди випередив німця Лурца, котрий раніше переміг на дистанції 5 км. 25-річний харків’янин Ігор Червінський показав 19-й час.

      У командних змаганнях у синхронному плаванні знову не було рівних російським водним граціям. Друге й третє місця посіли октети з Японії та Іспанії; українки опинилися на восьмій позиції.

      У стрибках із метрового трампліна впевнено переміг китаєць Луо, слідом за ним розташувався ще один представник КНР Хе та італієць Саккін. Українець Ілля Кваша став п’ятим, що наразі є кращим результатом наших спортсменів в Австралії.

      У жінок без нашої участі розіграли нагороди у стрибках із 10-метрової платформи. Призерками тут також стали двоє представниць Китаю — Ванг і Чен, «бронзу» здобула німкеня Штойєр.

      Тривають у Мельбурні й турніри з водного поло, в яких виступають по 16 чоловічих і жіночих команд; українці тут не представлені.

Фігурне катання

      Учора на світовому форумі в японському Токіо коротку програму відкатали чоловіки. На вершині протоколу з суттєвим відривом від інших розмістилися француз Жубер і канадець Баттл. 22-річний киянин Антон Ковалевський наразі посідає 20-й рядок серед 42 учасників.

Теніс

      Крізь сито кваліфікації на великому турнірі в Маямі пробилися дві українки — Юлія Вакуленко та Катерина Бондаренко. Ось результати останнього раунду відбору: Вакуленко — Воскобоєва (Росія) — 6:2, 6:7, 6:1; К. Бондаренко — Форец (Франція) — 6:3, 6:1; Бичкова (Росія) — Савчук — 6:1, 6:3.

      Ще дві наші співвітчизниці почнуть змагання одразу з основної сітки: Юліана Федак — із першого кола, Олена Бондаренко — з другого.

Хокей

      НХЛ. «Тампа-Бей» — «Айлендерз» — 4:3 (Федотенко «Т» — 18:17, 0+1, 1 кидок, «+2», 2 хв. штр.), «Торонто» — «Нью-Джерсі» — 2:1 (Понікаровський «Т» — 17:37, 0+1, 4 кидки (найбільше в команді), «+1»).

      Руслан Федотенко відзначився 19-ю гольовою передачею в сезоні, а Олексій Понікаровський — 22-ю. Після 72 матчів «Тампа-Бей» піднялася на шосте місце у Східній конференції, а «Торонто» — на десяте.

Лижі

      На етапі Кубка світу в Осло українка Валентина Шевченко у гонці на 30 км класичним стилем показала 12-й час — 1 год. 26 хв. 59,9 сек. Призерками змагань стали фінки Саарінен (1:23.55,7) і Куйтунен та словенка Майдич.

Футбол

      У Севільї в рамках 1/4 фіналу Королівського кубка дограли міське дербі. Нагадаємо, два тижні тому «Севілья» і «Бетіс» припинили матч на 57-й хвилині через травму тренера володарів Кубка УЄФА — фанати поцілили в Хуанде Рамоса пляшкою. Рахунок протистояння так і не змінився, «Севілья» утримала перевагу — 1:0.