Данина пам’ятi

22.03.2007
Данина пам’ятi

Команда-переможець — київський «Трейд-лайн». (Фото автора.)

      На олімпійській базі «Святошин» під Києвом відбувся V міжнародний турнір із міні-футболу пам'яті уславленого півзахисника київського «Динамо» і збірної СРСР, володаря Кубка кубків і Суперкубка УЄФА, заслуженого тренера України Віктора Колотова. Організаторами змагань виступили Федерація футболу України та управління з питань фізичної культури і спорту Святошинської райдержадміністрації. За головний приз змагалися 16 любительських команд Києва, Чернівців, Одеси, Чернігова, Київської, Волинської та Чернігівської областей, а також гості з Росії і Молдови. У складі багатьох колективів виступали досить відомі футзалісти, деякі з них навіть були учасниками європейської першості з міні-футболу.

      Згідно з регламентом турніру, на першому етапі команди грали в чотирьох групах — по чотири в кожній. У другому груповому раунді вісім кращих колективів, розділених на дві групи, виявляли квартет найсильніших. У підсумку, в півфінальних матчах київська команда «Трейд-лайн» обіграла збірну Одеси (1:0), а «Зірка» із Новобіличів — столичний клуб «Плесо» (3:2). У вирішальному двобої «Трейд-лайн» із рахунком 2:1 переміг «Зірку» і завоював головний приз меморіалу.

      Голова Святошинської держадміністрації Володимир Мазепа, який традиційно очолює оргкомітет турніру, відзначив зростання рівня майстерності учасників. «Цей турнір — данина пам'яті видатному футболісту. Наші змагання — яскравий приклад пропаганди футболу і масового спорту взагалі. З кожним роком популярність і географія змагань зростатимуть. Наступного року чекаємо команди з Польщі, Угорщини і Чехії», — пообіцяв пан Мазепа.

Михайло ХАНУКАЄВ.