Ожиновий Кастро від полуничного Кустуріци

17.03.2007
Ожиновий Кастро від полуничного Кустуріци

Емір Кустуріца. (Фото РЕЙТЕР.)

      Відомий кінорежисер Емір Кустуріца вирішив заробляти не лише фільмами й музикою — він запустив у Сербії виробництво фруктових та ягідних соків. Але цікавинка полягає не лише в цьому, а в оригінальному маркуванні продукції від Кустуріци. Це будуть портрети видатних діячів сучасності.

      Як повідомляє агенція «Франс пресс» із посиланням на сербську газету «Глас», спочатку видатний режисер планував розливати корисні напої лише для відвідувачів сільського етнографічного комплексу «Дрвенград», збудованого самим же Кустуріцею у місті Мокра Гора. Але амбіції Еміра переросли рівень маленької фабрики, і тепер митець планує значно активніше поширювати продукт.

      Сік продаватимуть у зелених пляшках, на яких будуть зображення вбитого іракського лідера Саддама Хусейна, кубинського провідника Фіделя Кастро, легендарного революціонера Ернесто Че Гевари, екс-керівника Югославії Йосипа Броз Тіто, зірки аргентинського футболу Дієго Марадони і... самого Еміра Кустуріци. При цьому Че Гевара з'явиться на пляшках із малиновим соком, Кастро — з ожиновим, Тито — з чорничним, а Кустуріца — з полуничним.