ХРОНІКА

17.03.2007
Футбол

      Черговий скандал в українському футболі: ПФЛ на прохання клубу «Карпати» перенесла черговий матч львів'ян (вони мали приймати «Металіста»). Мотивація — «Карпати» підкосила епідемія грипу. Харківський «Металіст» подав протест на рішення бюро ПФЛ, адже ухвалу про перенесення гри було прийнято без повідомлення та згоди зі слобожанцями. Як повідомив голова контрольно-дисциплінарної комісії ФФУ Стефан Решко, відтак рішення бюро ПФЛ тимчасово призупинене — федерація спрямовує до Львова незалежного лікаря, аби на місці з'ясувати характер захворювання футболістів і взагалі всю складність ситуації. Дехто припускає, що «Карпати» переносять цей матч лише для того, щоб краще підготуватися до наступного протистояння з «Динамо». Президент «Металіста» Олександр Ярославський у своїй заяві закликав до реорганізації ПФЛ та відставки її керівника Ріната Сафіулліна.

* * *

      Відразу троє арбітрів, які судили матчі 18-го туру, жорстоко покарані. Суттєві помилки Ігоря Покидька («Металіст» — «Шахтар»), Віктора Денисюка («Іллічівець» — «Сталь») та Віктора Швецова («Кривбас» — «Динамо») призвели до їхнього відсторонення від обслуговування поєдинків у елітному дивізіоні до кінця чемпіонату. Покидько, Денисюк і Швецов тепер судитимуть матчі в першій лізі.

* * *

      Учора Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні», внесений Кабінетом Міністрів. Законопроект визначає систему першочергових заходів, спрямованих на створення необхідних умов для здобуття права на проведення Євро-2012  в Україні та Польщі.

* * *

      Учора до Києва прибув керівник ФІФА Йозеф Блаттер, якого зустрічав глава ФФУ Григорій Суркіс. Сьогодні в рамках візиту Блаттер отримає з рук Президента Віктора Ющенка орден Ярослава Мудрого.

* * *

      Півзахисник московського ЦСКА Павло Степанець, який має українське громадянство, відданий в оренду київському «Динамо». Торік 19-річний футболіст так само на правах оренди виступав за нижньогородський «Спартак».

Біатлон

      Кубок світу. Останній етап (Ханти-Мансійськ)

      Чоловіки. Спринт, 10 км. 1. Рьош (Німеччина) — 27.00,5 (1 промах). 2. Чудов — + 8,8 (0). 3. Маковєєв (обидва — Росія) — +13,4 (0)... 20. Дериземля — +1:15.2 (1)... 60. Біланенко — +2:21.9 (0)... 63. Седнєв (усі — Україна) — +2:24.1 (2).

      Загальний залік у Кубку націй: 1. Росія — 6084. 2. Німеччина — 6059. 3. Норвегія — 5992... 9. Україна — 4254...

Хокей

      НХЛ. Результати матчів за участі «українських» команд: «Філадельфія» — «Атланта» — 3:2 (Житник «А» — 26:46, «0», 5 кидків; у матчі зі своїм колишнім клубом киянин двічі перебував на майданчику, коли «Атланта» закидала, і двічі — коли пропускала), «Кароліна» — «Нью-Джерсі» — 2:3 (Бабчук «К» — не грав).

* * *

      Російська суперліга. 1/8 фіналу (серії до 3 перемог). «Нафтохімік» — «Сибір» — 0:1 (у складі гостей грали українці Варламов та воротар В'юхін; серія — 2:2), «Сєвєрсталь» — «Хімік» 6:2 (серія — 2:2).

«Формула-1»

      Новий чемпіонат в автоперегонах «Формула-1» стартував традиційним «Гран-Прі Австралії». Учора першу вільну практику виграв чинний чемпіон, іспанець Фернандо Алонсо, який тепер виступає за «Макларен», другий час показав бразилець Феліпе Масса з «Феррарі». У другій вільній практиці Масса піднявся на верхній щабель, а одразу за ним ішов фін Кімі Райкконен, який замінив Міхаеля Шумахера в іпостасі провідного пілота «Феррарі».