Україна — таки в чвертьфіналі

16.03.2007
Україна — таки в чвертьфіналі

Андрій Воронін і Берндт Шнайдер — творці успіху «Байєра». (Фото РЕЙТЕР.)

      Попри те що в кінці сезону форвард збірної України Андрій Воронін залишить «Байєр» і перейде до англійського «Ліверпуля», одесит виконує свою обіцянку віддавати всі сили «фармацевтичній» команді, поки він перебуває в Німеччини. У середу ввечері саме 27-річний українець став головним героєм матчу його клубу проти французького «Ланса».

    Спочатку Андрій, прийнявши м'яч на груди, красиво пробив у нижній кут воріт суперника. У другому таймі боснієць Сергей Барбарез доправив «снаряд» у сітку після того, як Воронін влучив у стійку. Оформив розгром ударом головою бразилець Жуан, скориставшись подачею нашого нападаючого з кутової позначки. На останній хвилині зустрічі під овації публіки українець був замінений.

      До речі, «Байєр» дуже часто демонструє властиві німцям стійкість і характер, здобуваючи перемоги «на замовлення». Два з гаком роки тому у Лізі чемпіонів леверкузенці вийшли до «плей-оф», обігравши в останньому турі групового турніру київське «Динамо». У цьому сезоні команда Міхаеля Скіббе у заключному матчі групової стадії Кубка УЄФА  також стояла перед необхідністю переграти турецький «Бешикташ» і також впоралася із завданням.

      Позавчора ж здобув путівку до чвертьфіналу ще один німецький клуб. Бременський «Вердер» двічі обіграв кривдника московського «Спартака» — іспанську «Сельту».

      Знову видовище видав лондонський «Тоттенхем», який обидва матчі зi скромною португальською «Брагою» завершив з рахунком 3:2 на свою користь.

      А 13-та команда іспанської ліги, «Осасуна», позбавила «Рейнджерс» можливості зіграти фінал Кубка УЄФА в себе вдома, у Глазго.

 

ТАБЛО

Кубок УЄФА. 1/8 фіналу

(повторні матчі).

Результати середи:

      «Байєр» (Німеччина) — «Ланс» (Франція) — 3:0 (Воронін, 36; Барбарез, 56; Жуан, 70; перша зустріч — 1:2).

      «Вердер» (Німеччина) — «Сельта» (Іспанія) — 2:0 (Алмейда, 48; Фріц, 61; 1:0).

      «Осасуна» (Іспанія) — «Рейнджерс» (Шотландія) — 1:0 (Вебо, 71; 1:1).

      «Тоттенхем» (Англія) — «Брага» (Португалія) — 3:2 (Бербатов, 28, 42; Мальбранк, 76 — Хаддлстоун, 24 (у власні ворота); Андраде, 61; 3:2).