Поділ по-братськи

15.03.2007

      Не встигли відгриміти фанфари з приводу 48-ї перемоги Володимира Кличка на професіональному ринзі, а помисли як самих братів-боксерів, так і їхніх прихильників уже зайняті пошуками наступних суперників. Утім, далеко блукати не довелося.

      Старший із братів, Віталій, здається, таки досяг свого і проведе перший після повернення на ринг двобій із росіянином Олегом Маскаєвим, чинним чемпіоном світу WBC. Сам Кличко все пообіцяв викласти завтра на прес-конференції у Києві, але американський промоутер Маскаєва Денніс Раппопорт уже провістив, що бій відбудеться 2 червня у Москві. Нігерієць Самуель Пітер, обов’язковий претендент на титульний бій, ніби таки пішов на угоду з командами Кличка й Маскаєва. За відмову від права «першого бою» «Нігерійський жах» отримає 2,75 млн. доларів і можливість зустрітися у наступному бою  з переможцем дуелі Віталія й Олега. Для якої, до речі, вже придумали й гасло — «Незакінчена справа». Мається на увазі бій 16-річної давнини, коли Маскаєв ще на любительському ринзі відправив Кличка-старшого на підлогу. Прийшов час встановити статус кво — хто ж із двох представників пострадянського простору сильніший.

      А от Кличко-молодший, виконавши вимоги IBF і захистивши свій титул, тепер відкритий для пропозицій з боку чемпіонів WBA і WBO — росіянина Миколи Валуєва й американця Шеннона Бріггса. Щоправда, до зустрічі з Володимиром обидва ще відстоюватимуть свої звання. «Нікола Пітерський» за сприяння свого промоутера Дона Кінга робитиме це 14 квітня в Німеччині, у поєдинку проти підопічного Клауса-Пітера Коля — Руслана Чагаєва з Узбекистану. А от Бріггс, що цікаво, свій пояс у бою з іншим росіянином, Султаном Ібрагімовим захищатиме... 2 червня, причому, швидше за все, у Москві. Якщо все так і станеться, російська столиця потрапить до Книги рекордів як перше місто, яке в один день прийняло два чемпіонські двобої у найсильнішій ваговій категорії.