ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

07.03.2007
Донецький «Металург» програв суд

      Грузинський форвард донецького «Металурга» Георгій Деметрадзе програв судовий процес проти ФФУ і ПФЛ. Печерський районний суд столиці відхилив позов футболіста як такий, що не має підстав.

      Нагадаємо, Деметрадзе намагався довести, що ліміт на легіонерів у вищій лізі чемпіонату України порушує його права і Конституцію України. Попри винесений вердикт, адвокат грузинського варяга Андрій Федур збирається подавати апеляцію на рішення суду.

Пенальті у ворота «МЗ» був законним

      Комітет арбітрів ФФУ на засіданні в понеділок визнав правильними дії полтавського арбітра Ігоря Покидька у випадку призначення пенальті в матчі «Динамо» – «Металург» (Запоріжжя). Адже на шляху до воріт м'яч влучив у виставлений лікоть білоруського захисника гостей Кашевського.

Нікому не потрібний «Арсенал» — банкрут

      Заступник київського мера Віталій Журавський заявив, що міська адміністрація на цьому тижні починає процедуру банкрутства футбольного клубу «Арсенал». Столична адміністрація тричі намагалася продати акції муніципальної команди з аукціону, але жодного бажаючого придбати клуб так і не знайшлося.

Ще один бразилець у «Шахтарі»

      Донецький «Шахтар» підписав 5-річний контракт iз ще одним бразильським футболістом Луїсом Адріано. 19-річний форвард є гравцем молодіжної збірної Бразилії, у її лавах брав участь у Кубку Південної Америки, зіграв 6 матчів і забив 2 голи. Його трансфер оцінено в 3 млн. євро.

Чемпіонат серед школярів

      ФФУ спільно з одним із операторів мобільного зв'язку оголосила про старт другого всеукраїнського турніру серед школярів. Якщо в першому брали участь дітлахи із 809 шкільних закладів, то вже у нинішньому їхня кількість збільшилася втричі. Переможці минулорічного турніру, хлопці з Івано-Франківщини, як приз отримали квитки до Лондона, де побували в гостях у капітана збірної України Андрія Шевченка. Така ж нагорода чекає й на кращу шкільну команду 2007 року.