Передмова до жорсткої боротьби з «кришталевим підборіддям»

07.03.2007
Передмова до жорсткої боротьби з «кришталевим підборіддям»

      Усього через три дні, 10 березня, українець Володимир Кличко проведе свій 51-й бій на професіональному ринзі. У протистоянні з американцем Реєм Остіном у німецькому місті Мангейм наш співвітчизник захищатиме титул чемпіона світу за двома версіями — більш престижною IBF і мало популярною IBО. У понеділок у місті Гайдельберг відбулася передматчева зустріч боксерів із представниками мас-медіа.

      Як повідомив менеджер компанії Sport Five Бернд Бронте, трансляцію бою купили телекомпанії понад ста країн, а найвідоміший у боксерському світі американський канал НВО покаже двобій у запису. На ранок вівторка непроданими залишалися тільки п'ять сотень із 16 тисяч квитків на трибуни спортивної арени Мангейма, де відбудеться бій.

      Український боєць виглядав спокійним, жартував iз журналістами і в своєму стилі не робив гучних заяв. «Я радий, що мені доведеться битися на арені, де рік тому я завоював титул чемпіона світу. Нині я отримую задоволення від спорту і від того, чим займаюся, тож запрошую вас стати свідками жорсткого та безкомпромісного двобою», — сказав Володя.

      Обережно поставився до слів і тренер Кличка Емануель Стюард: «Я задоволений тим, як пройшла підготовка Володимира. Ми шанобливо ставимося до Остіна, уважно його вивчили й передбачаємо, що любителі боксу стануть свідками жорсткої боротьби на близькій дистанції».

      Команда американця почала виступ теж спокійно, але, поступово розпалюючись, захопилася піаром свого боксера. Спершу тренер  Остіна Стейсі Маккінлі розповів, як добре він готував свого підопічного: «Ми багато часу приділили фізичній та функціональній формі Рея, врівноважили його психологічний стан. Вісім тижнів я змушував Остіна думати, аналізувати й швидко приймати рішення. Він багато бігав, тягав на стоянці авто та знищив кувалдою кілька автомобільних покришок. Коли Рей почав тренувальний збір, він важив 122 кг, а через три тижні — всього 106. Коли боксер схуд, він став швидше і краще працювати ногами, зберігаючи при цьому свою ударну міць. Ви пам'ятаєте, як я підготував Самуеля Пітера, котрий тричі посилав Володимира в нокдаун, і ви побачите, що мені вдалося зробити з Реєм — це буде зовсім інший Остін! Зараз він — найнебезпечніша людина у світі, я впевнений, що він закінчить свій двобій нокаутом».

      Рей Остін — надто самовпевнений, що властиво афроамериканцям, — теж не поліз за словом у кишеню: «Я почуваюся сильним, як ніколи. Кличко ж не має ані стійкості, ані характеру бійця, в нього кришталеве підборіддя, тому я збираюся нокаутувати свого суперника. Коли Кличко востаннє сходився у ринзі з хлопцем, котрий важив стільки ж, скільки і я, а це був Сем Пітер. І Володимир тричі побував на помості рингу, переважаючи Пітера у зрості на 12 см. А давайте згадаємо, як Леймон Брюстер нокаутував Кличка!»

      Що ж, аперитив перед смачною вечерею боксери піднесли непоганий. Тепер залишилося трохи почекати, щоб уже на ринзі побачити, чиї слова будуть ближчими до дійсності.