НОВИНИ ПЛЮС

28.02.2007
Резонансні справи

      Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу, порушену у зв'язку з самогубством колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Як розповів на вчорашній прес-конференції Генпрокурор Олександр Медведько, у справі були проведені всі необхідні слідчі дії та відповідні експертизи, які дали підстави слідчому дійти висновку, що подія злочину відсутня.

* * *

      У Генпрокуратурі підготовлено проект постанови про закриття кримінальної справи щодо екс-«губернатора» Сумщини Володимира Щербаня. Про це «Українській правді» повідомив заступник керівника прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко. «Остаточне рішення буде прийняте після заслуховування на оперативній нараді заступника Генпрокурора і його доповіді Генпрокурору», — зазначив Бойченко.

      На вчорашній прес-конференції Генпрокурор Олександр Медведько пояснив, що слідчий Головного слідчого управління ГПУ не встановив складу злочину у справі, яку було порушено проти колишнього «губернатора» Сумщини.

Україна — Європа

      Верховна Рада готова ратифікувати всі документи, які стосуються співробітництва з Європейським Союзом. Про це заявив спікер Олександр Мороз під час засідання Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС. Зокрема Голова ВР нагадав, що між нашою державою та Євросоюзом вже парафовано угоду про спрощення візового режиму та угоду про реадмісію.

* * *

      Європарламент має намір сприяти включенню положення про перспективу членства в нову угоду Україна—ЄС. Про це заявив учора віце-президент Європарламенту Марек Сівец під час зустрічі делегації комітету Європарламенту з парламентської співпраці між ЄС і Україною iз Прем'єром Віктором Януковичем. «Ми на початковому етапі переговорів за новою угодою маємо всі необхідні повноваження від Європарламенту, щоб сприяти просуванню інтеграції й співпраці, щоб підписати найефективнішу угоду, яка сприяла б інтеграції України. Тому що ми вважаємо, що членство можливе», — сказав Сівец. У ході своєї поїздки міжнародні гості також мають намір відвідати Донецьку область.

Відділ кадрів

      Президент призначив своїм радником Андрія Кислинського. Свого часу він працював керівником офісу Віктора Ющенка.

* * *

      Заступник Генпрокурора Віктор Шокін подав у відставку. Він написав заяву за власним бажанням у зв'язку з виходом на пенсію, розповів учора керманич ГПУ Олександр Медведько.

 Лужков виправдовується за Крим

      Москва вважає «грубими вигадками» й «галюцинаціями» коментар Міністерства закордонних справ України з приводу висловлень мера російської столиці Юрія Лужкова в ході візиту в Севастополь. Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби мера та уряду Москви. Російська сторона спростовує, нібито Лужков поставив під сумнів статус Криму у складі України: мер «лише висловив жаль про розпад Радянського Союзу, у результаті чого Крим, що залишається з погляду свого національного складу «російською землею», опинився в складі України».

Поїздка Тимошенко до США

      Позавчора під вечір з'явилася інформація, що візит Юлії Тимошенко до Нью-Йорка перенесено через хворобу лідерки БЮТ. Американські джерела отримали дані про те, що нью-йоркська частина поїздки Тимошенко повністю скасована. Пізніше прес-служба БЮТ повідомила, що неофіційна частина візиту скорочена на одну добу з огляду на недугу пані Юлії. Але візит відбудеться і триватиме до 2 березня.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>